Büyük Yarışmada Ödüller Sahibini Buldu

Türkiye Liseliler Birliği'nin düzenlediği Milli Mücadelenin 100. Yılında Resim, Şiir ve Öykü Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Büyük Yarışmada Ödüller Sahibini Buldu

Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) düzenlediği Milli Mücadelenin 100. Yılında Resim, Şiir ve Öykü Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.
Türk milletini bağımsızlığına kavuşturan Kurtuluş Savaşı’na atılan ilk adımın 100. yılında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve TLB, on binlerce genci ABD, PKK ve FETÖ’ye karşı Beşiktaş’ta bir araya getirdi. Tarihi Dolmabahçe Caddesi üzerinden KüçükÇiftlik Park’a yürüyen on binlerce genç, KüçükÇiftlik Park’ta TGB’nin düzenlediği “100 Yılın Şöleni’ne” katıldı.

Ogün Sanlısoy, Ayna, Kurtalan Ekspres, SesVerSus ve Mehmet Eti’nin sahne aldığı şölende TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan ve TLB Genel Başkan Yardımcısı Dilek Çınar, resim, şiir ve öykü yarışmasının kazananlarını açıkladı ve ödülleri eser sahiplerine takdim etti.

Hakkı Erman Ergincan, “TLB gümbür gümbür bir kampanya tamamladı. Türk gençliğinin on beşlilerden kalan mirasını gerektiğinde vatan savaşında çarpışarak gösterdiler, gerektiğinde ise sanatla gösterdiler. TLB bizlerin canı, kanı, her şeyi. Onlar yaşadıkça Türkiye'nin bağımsızlığı birliği yaşayacak.” ifadelerini kullandı.
Şiir alanında Mehmet Furkan Şaşma birinci, Zeynep Karakaşlı ikinci, Ali Gezmen üçüncü olurken; öykü alanında ise Yakuphan Nuroğlu birinci, Yağmur Aysal ikinci, Şahan Mete üçüncü oldu.
Resim alanında ise gerekli şartlar sağlanmadığından ödül verilmedi.

Tarih:
Diğer Haberler