Eski Genel Başkanlarımız Anlattı: TaLeBe Yarına Güven Veriyor

Kurucu Genel Başkanımız Bora Çelik ve 2’inci Dönem Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, Aydınlık Gençlik sayfası TLB 5. yaş sayısında TLB'yi anlattılar.

Eski Genel Başkanlarımız Anlattı: TaLeBe Yarına Güven Veriyor

Şu an Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, TLB Kurucu Genel Başkanı Bora Çelik, TLB’nin ilk eylemini kurulduğu gün Anıtkabir’de yaptığını hatırlattı. Çelik şunları kaydetti: “TLB kurulduğu gün Anıtkabir’e gidip Andımız’ı okuyarak ilk eylemimizi yaptık. TLB, MEB’in gerici eğitim politikalarıyla kurulduğu günden bu yana mücadele ediyor. Çünkü TLB, padişahın kulu olmaya koşullandırılmış bir ümmet toplumu değil, fikri vicdanı hür bir millet olmanın bilincini benimsedi.

Her zaman bilimi rehber edindi. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karamsar ortamı karşı binlerce liseliyle yürüdük, herkese umut olduk. İnsanlara mücadeleyi aşıladık. Emperyalizmin yaratığı, arkadaşlarının başarısızlıklarından mutluluk duyan, birbirlerinin üzerine çıkarak yükselmeye çalışan kültüre karşı yeni bir kültür inşa ettik. TGB nasıl Türkiye’nin sigortası ise TLB’de TGB’nin sigortası oldu. 5 yıl boyunca verdiği mezunlar şimdi TGB’nin kadrolarını oluşturdu, TGB’nin devrim ocağı haline geldi.”

TLB 2’inci Dönem Genel Başkanı Yıldırım Gençer, şu an TGB Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. Gençer, TLB’nin Atatürk’ün izinden emin adımlarla yürüdüğünü
söyleyerek, şunları kaydetti: “TLB, ülkemizin geleceği ve umududur. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin en büyük liseli teşkilatıdır.

Atatürk’ün mücadeleye başladığı yaşta onlar da mücadeleye atılmış ve ülkesi için yaşından çok daha büyük işlere imza atmışlardır. Gençliğin, milli kimliğinden koparılmasına ve yozlaştırılmasına karşı yıllardır sayısız işlere imza attık. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte en çok talebelerin enerjisine ihtiyacımız var. Yarınların
teminatı TLB; TGB’ye ve Türkiye’ye güven veriyor.

Tarih:
Diğer Haberler