İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yılbaşı yasağı

İstanbul ve Ankara'da birden fazla ilçe milli eğitim müdürlüğü yılbaşında yapılacak etkinlik ve kutlamaları yasaklama talimatı gönderdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yılbaşı yasağı

İzmir Gaziemir İlçe Eğitim Müdürlüğü'nün okullara yılbaşı kutlamalarıyla ilgili talimat yazısı göndermesi üzerine İstanbul Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçe müdürlükleri de aynı yazıyı gönderdi. Talimat yazısında yılbaşı kutlamaları 'milli kültürümüz bakımından hiç bir mana ifade etmeyen gün' olarak nitelendirilirken, okullarda yapılacak tüm etkinlik ve kutlamaların yasakladığı duyuruldu.

 

'Müfredatta yok'

 

Küçükçekmece'deki okullara gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: Bazı okullarımızda yılbaşı çekilişi karnavalı vs adı altında öğrencilerimizin katılımı zorlanan etkinliklerin düzenlendiği velilerimizin şikayetlerinden anlaşılmaktadır. Hiçbir şekilde müfredatta kutlanacak günlerden olmayan ve milli kültürümüz bakımından bir mana ifade etmeyen bu tür etkinlikler vasıtası ile öğrencilerimizi meşgul etmeyelim.

 

Bahçelievler ilçesine gönderilen yazıda ise ''Çocuklara Noel'i anımsatacak herhangi bir etkinlik yapılmaması'' söylendi. Gaziemir'deki okullara gönderilen yazıda da benzer ifadeler kullanıldı.

 

 

Tarih:
Diğer Haberler