Onbeşliler 98 yıl önce olduğu gibi yine cephede

İstanbul'un onlarca lisesinden yüzlerce liselinin katıldığı 19 Mayıs yürüyüşü Beşiktaş'ta gerçekleşti

Onbeşliler 98 yıl önce olduğu gibi yine cephede

İstanbul'un onlarca lisesinden yüzlerce liselinin katıldığı 19 Mayıs yürüyüşü Beşiktaş'ta gerçekleşti. TGB, TLB, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri, Eğitim-İş 3 ve 4 No'lu Şubeler, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Onuncu Köy Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, 68'liler Birliği Vakfı, İstanbul İşçiler Derneği'nin katılımıyla Beşiktaş Akaretler Atatürk Müzesi önünde başlayan yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı.


Besiktaş Gelincik Tarlasına Dönüştü


Liseliler oluşturdukları kortej ile yürüyüşte coşkuyu yükseltti. "Incirlik'e el konsun, Amerika defolsun" , "Atatürk gençliği görev başında" , "Liseliler birliğe tam bağımsız Türkiye" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Beşiktaş gelincik tarlasına dönüştü.


İncirlik'e El Konsun, Amerika Defolsun

TGB Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen yaptığı açıklamada "Bu 1919 Mayıs'ın anlamı; bağımsızlık, özgürlük şiarını bilinçlere çıkarmaktır. 98 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları nasıl milli mücadele ruhuyla Samsun'a çıktıysa biz de bu ruhla bugün buradayız.

Amerika, namlularını ülkemize çevirmiş durumda; Amerikan askerleri, teröristlerle birlikte nöbet tutuyor. Amerika açıkça vatan bütünlüğümüzü tehdit etmektedir. Türk milletinin tavrı bu durumda şu olmalıdır: Bağımsızlığı merkezden beklemeyeceğiz; 98 yıl önce olduğu gibi savaşlara , milletimizi birleştirerek kazanacağız.

Atatürk'e saldıranların kıblesi Amerika'dır

Önümüzdeki süreci belirleyecek olan güç; ABD'nin sahte dostluğu değil, Türk milletinin cesareti olacaktır. Hükümete açık çağrı yapıyoruz: İncirlik'e El konsun, Amerika Defolsun diyoruz.

Hür Olan Milletler Sınırlarını Pazarlık Konusu Yapmaz

Hükümet, ABD'den ne demokrasi ne müttefiklik beklememelidir. İncirliği ve diğer üsleri ABD'ye derhal kapatmalı, Türk milletinin cevabını vermelidir. Çünkü, hür olan milletler sınırlarını pazarlık konusu yapmaz . Türk gençliği ve Türk milleti cesurdur. İşte bu cesur milletin azim ve kararlılığına güveniyoruz. Vatan bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı kimse tehdit edemez ederse de gereken cevabı alır. Milletimize sözümüz budur" dedi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler