Ordu'da 23 Nisan neşesi

TLB Ordu İl Örgütümüz gerçekleştirdikleri yürüyüş ile 23 Nisan'ı çoşkuyla kutladı.

Ordu'da 23 Nisan neşesi

TLB Ordu'nun gerçekleştirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik yürüyüşüne TGB, ADD, CHP ve halktan yoğun ilgi gördü. Türk bayrakları ve flamalar ile gerçekleşen yürüyüşün ardından TLB ve TGB ortak basın açıklaması Tahıl Meydanı'nda gerceklesti. Yapılan açıklamada "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı başta olmak üzere milli bayramlar ve bu zaferler bize, Atatürk’ün bütün ümidi olan gençliğe, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine armağan edilmiştir. Bu zaferlere layık olmaya çalışıyoruz." denildi. Açıklamanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

"Değerli basın emekçileri ve değerli Ordu halkı


Bu gün burada Atatürkçü gençler olarak, Türk gençliğinin yıkılmaz kalesi TGB ve TLB olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği milli bayramlarımızı unutturmamak için toplandık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olmak üzere milli bayramlar ve bu zaferler bize, Atatürk’ün de bütün ümidi olan gençliğe, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine armağan edilmiştir. Bu günlerde açıklamalar yapmak bu günleri kutlamak en doğal ve yasal hakkımızdır. Bu zaferlere layık olmaya çalışıyoruz. Gelecekleştirildiğimiz bu günlerde bu günkü hükümetin de bunu gözeterek hareket etmesini istiyoruz. Yıllarca cemaatlerin, tarikatların, FETÖ'nün eline teslim edilen gençliği, verdiğimiz amansız mücadelelerle terör örgütlerinin elinden kurtardık. Verdiğimiz mücadeleyi Türk milleti ve gençliği biliyor. Şanlı emniyet güçlerimiz, vatan savaşı veren kahraman ordumuz biliyor. Bu gün de Atatürksüz müfredata ve her türlü bölücülüğe ve gericiliğe karşı Atatürk ilke ve devrimleri çevçeresinde geçit vermemeye çalışıyoruz. Her ne pahasına olursa olsun geçit vermemeye de yeminliyiz.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizin değerini daha iyi anladığımız bu günlerde ulusal egemenliğe ve meclisin Türk Milletini temsil eden kurtuluş savaşları veren karakterine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde 23 Nisan'ın ne demek olduğunu daha iyi anlıyoruz. Milli Kurtuluş Savaşımızı İstanbul Hükümeti ve sarayın düşmanla işbirliğine baskılarına rağmen Atatürk ilk hedefine TBMM'yi açmayı koymuş ve kurtuluş mücadelemizin ilk zaferi TBMM olmuştur. O günlerde dahi Mustafa Kemal her adımda meclisin iradesiyle beraber hareket etmiştir. Bu gün olduğu gibi meclis iradesini yok sayan kararlar hiçbir zaman alınmamıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ve Türk Milleti egemenliğine yapılan her türlü müdahaleye karşı her türlü tehdide karşı egemenliğini kayıtsız şartsız geri almayı bilir. Kimin yanında saf tutacağını bilir. Türk Milleti asla Müslümanların üzerine yağan bombaları alkışlamaz. Türk gençliği her zaman bölge ülkelerinin Suriye’nin, Irak'ın, İran’ın yanındadır. Geleceksizleştirilmeye çalışan Türk gençliği geleceğini kardeş bölge ülkeleri ile birleştirecek Amerikancı sistem partilerine, Amerika’nın taşeronu olan PYD, PKK ve FETÖ gibi her türlü Amerikancı NATO'cu yapılanmaları ezecektir. Gelecekteki onurlu yerini alacaktır."

Tarih:
Diğer Haberler