TGB-TLB İzmir Genel Üye Toplantısı Gerçekleşti

İzmir'in Atatürkçü, vatansever gençleri TGB Genel Sekreteri Okan Özkan'ın katılımıyla TGB-TLB İzmir Genel Üye Toplantısı'nda buluştu.

TGB-TLB İzmir Genel Üye Toplantısı Gerçekleşti

TGB-TLB İzmir Genel Üye Toplantısı dün TGB Genel Sekreteri Okan Özkan'ın katılımıyla İzmir Anemon Fuar Otel'de gerçekleşti. Toplantıda siyasi gündem, geçmiş dönem değerlendirilmesi ve gelecek dönem planlaması yapıldı. 

Türkiye Liseliler Birliği'nin de konuşulduğu toplantıda TLB İzmir İl Sorumlusu Ali Erdem Köz de konuşma yaptı. Köz konuşmasında "Mustafa Kemal’in vicdan ordusu görevini üstlendik ve şimdi Türkiye’nin geçtiği bu zor zamanlarda İzmir’de yeniden atağa kalkıyoruz. Örgütleneceğiz, her okulda var olacağız, önderlik edeceğiz. Örgütlenme atağını başlatıyoruz. 29 Ekim’e kadar liselerde üye sayımızı arttıracağız, üyeliğini yaptığımız arkadaşları 29 Ekim’e götüreceğiz. Her okulda gündemlere önderlik edeceğiz, sınıflarda tartışacağız ve her zaman karamsar havayı saçıp, umut saçacağız." ifadelerini kullandı.

Ali Erdem Köz'ün konuşma metninin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

"Türkiye Liseliler Birliği üyeleri, Mithat Paşalardan, Tıbbiyeli Hikmetlerden, Çanakkale’de On beşlilerden gelen fedai geleneğinin en genç temsilcileridirler.  Talebeler olarak bizler Türkiye’nin bugün yozlaşmış eğitim sistemi içerisinde hem ulu çınarımıza Cumhuriyet’imize sımsıkı sarılıyor, hem de bölücülüğe karşı vatan müdafaası veriyoruz.

Yaklaşık 1 Hafta sonra 19 Ekim 2018 tarihinde TLB’nin 5. Yılını kutlayacağız. Bu 5 yıl içerisinde liseli devrimciler olarak gericiliğin ve bölücülüğün her daim karşısında dikildik. Berkin Elvan öldürüldüğünde, Berkin yoksa Derste yok dedik. Okula tarihte gericiliğin simgesi haline gelmiş isimleri vermeye kalktılar, tabelaları değiştirdik.
Şehitlerimize karşı kara tahtalarımız önünde, ay yıldızlı bayraklarımızla selam durduk.

Mustafa Kemal’in vicdan ordusu görevini üstlendik ve şimdi Türkiye’nin geçtiği bu zor zamanlarda İzmir’de yeniden atağa kalkıyoruz. Örgütleneceğiz, her okulda var olacağız, önderlik edeceğiz. Örgütlenme atağını başlatıyoruz. 29 Ekim’e kadar liselerde üye sayımızı arttıracağız, üyeliğini yaptığımız arkadaşları 29 Ekim’e götüreceğiz.

Her okulda gündemlere önderlik edeceğiz, sınıflarda tartışacağız ve her zaman karamsar havayı saçıp, umut saçacağız. Mücadelede ki başarılarımız derslerimizde ki başarılarımızdır. Derslerimizde önder olacağız, siyaset bilgimiz kadar ders bilgimiz ile de ön plana çıkacağız. Her konuda önderlik edeceğiz. Buradan söz veriyoruz, Atatürk zor zamanlarda mücadele azminin adıdır. Zor zamanlardayız ve TaLeBe’li olmak demek Atatürk olmak demektir. Zor zamanlarda fedai olmak demektir. Sistemin ideolojik aygıtlarına karşı, Mustafa Kemal’in gösterdiği bilim ile geleceğimizi aydınlatacağız.

Emperyalizmin hegemonyasına karşı, Cumhuriyet çınarını hep birlikte filizlendireceğiz.

Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği!"

Tarih:
Diğer Haberler