TLB Alanya'dan İzmir Marşı eylemi

Son zamanlarda daha sık gündeme gelen İzmir Marşı, Alanya Lisesi'nde yasaklandığı söylemleri üzerine TLB, Atatürk Anıtı’nda eylem gerçekleştirdi.

TLB Alanya'dan İzmir Marşı eylemi

İlçemizde bulunan Alanya Lisesi’nde bir müzik yarışmasında temsil etmek üzere prova yapan bir grup öğrenci İzmir Marşı'nın seslendirince, okul yönetimi rahatsız olduğu iddia edildi. Bir yönetici, öğrencileri "Bu marş siyasal bir marş, söylemeyin" diye uyardı.
Son zamanlarda daha sık gündeme gelen İzmir Marşı, İlçemizde Alanya Lisesinde fiili olarak yasaklandığı iddia edildi.
Bir GSM firmasının müzik yarışmasında okullarını temsil etmek üzere prova yapan bir grup öğrenci, prova sırasında İzmir Marşı'nı seslendirdi. Okul yönetimi İzmir Marşı'ndan rahatsız olunca, bir yönetici öğrencilere "Bu marş siyasal bir marş, söylemesinler" diye haber gönderdi. İzmir Marşı'nın bu şekilde fiili olarak ama yasal olmayan bir biçimde yasaklanması öğrencilerin tepkisine yol açtı.
Atatürk Anıtı’nda toplanan çoğunluğu genç olan grup bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Liseliler Birliği adına yapılan açıklamada, İzmir Marşı’nın yasaklamasına sert tepki gösterildi. Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liseli gençler üzerinde eylemlere katılmayın şeklinde sözlü baskıları olduğunu söyleyen gençler Atatürk Anıtı’nda kararlılıklarını göstermeye korkmadan devam edeceklerini vurguladılar.

Türkiye Liseliler Birliği adına yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle ;
“Sözde Kürdistan’ın sözde devlet başkanı Mesut Barzani, Türkiye Hükümeti tarafından “diplomatik teamül” niteliğinde karşılandı. Bu karşılama Türk analarının, şehit ve gazilerimizin yüce Türk milletinin acılarını ve öfkelerini büyütmüştür.

Sözde Kürdistan paçavrasının devlet yönetim dairelerinde göndere çekilmesi Türk Milleti’nin tepkisini çekmiştir. Bir devlet ancak tanımış olduğu bir devletin bayrağını tanır. Barzani’nin bağımsız bir devlet adamı gibi karşılanması ABD’nin Küçük İsrail projesine EVET dediğini gösteriyor. Kürdistan, İkinci İsrail projesidir. Bölgedeki Kürtlerin devleti değil Emperyalizm ve işbirlikçilerinin devletidir. Bu hayasız tavra buradan haykırıyoruz. Hayır diyoruz.

Bütün bu girişimler içerisinde Alanya’mızda yasaklamalarla ve okullarımızda yaşanan taciz olaylarıyla anılmaya başladı. İzmir Marşı’nın yasaklama girişimlerine buradan tepki gösteriyoruz. Yasaklayamayacaksınız. Alanya’mıza bu olayları kabul ettiremeyeceksiniz. Şimdi buradan gür bir sesle haykırıyoruz. Sizlere soruyorum.
İzmir Marşı’nı yasaklayabilecekler mi?

Okullarımızdaki gerici uygulamalara izin verecek miyiz?
Ülkemizde Kürdistan paçavralarının sallanmasına müsaade edecek miyiz?
Hayır

Buradan yetkilileri göreve çağırıyoruz. Alanya’mızı gereksiz fiili uygulamalarla kötü göstermeye çalışan idareciler hakkında derhal işlem başlatılmalıdır. Alanya’mızı bölen, emniyet güçlerimizi meşgul eden hal tavırlar sergileyen bu idareciler derhal görevden alınmalı Alanya’dan uzaklaştırılmalıdır.
Buradan söz veriyoruz
Ülkemizin ortak değerlerine saldıran, milletimizi kamplaştıran, bölen her kim olursa olsun karşısında olacağız.
Ülkemizi bölemeyeceksiniz
Marşlarımızı yasaklayamayacaksınız.

Açıklama esnasında Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Vatan sana canım feda, Ya İstiklal Ya ölüm Tam bağımsız Türkiye sloganları atan yurttaşlar, İzmir Marşı’nı okutarak eyleme son verdi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler