TLB Ankara'da 68 Hareketi Söyleşisi yapıldı

Gençlik hareketi tarihinde bir dönüm noktası olan 68 hareketi topluma önemli bir iz bırakmıştır.

TLB Ankara'da 68 Hareketi Söyleşisi yapıldı

TLB Ankara Sorumlusu Sezer Özseven ve TLB Ankara Sorumlu Yardımcısı Birkan Yüce'nin katılımıyla yapılan 68 gençlik Hareketi'ni değerlendirme tartışması yapıldı.

Sezer Özseven; "68 hareketi; 61 Anayasası'nın yarattığı fikir özgürlüğü ortamının üzerine inşa edilen anti-emperyalist bir gençlik hareketidir.". Söyleşide de 1961 Anayasası'nın en özgür anayasa olduğu ve o dönemde fikir özgürlüklerinin oldukça fazla olduğu konuşuldu.

Tartışmanın ilk bölümü "Gençlik nedir?", "Gençlik hareketi nedir?" ve "68 hareketi denildiğinde aklınıza ilk gelen şey nedir?" soruları üzerinden şekillendi.

Deniz Gezmis ve arkadaşları ellerinde Türk bayraklarıyla milli mücadelenin basladığı Samsun'dan Ankara'ya dogru yola çıktıklarında yayınladıkları bildirilerinde: "Büyük Türk milleti! Atatürk için toplanalım! Mustafa Kemal'in milli kurtuluş idealini yaşatmak için, Mustafa Kemal devrimine saldıran karanlık güçlere dur demek için, milletçe yabancı uşaklığına düşmekten kurtulmak için, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için Gazi Mustafa Kemal'in milli kurtuluş saflarında toplanalım!" çağrısı vardı.
TGB ve TLB'nin bu çağrıyı ABD güdümündeki PKK ve PYD'ye karşı günümüzde de Türk milletine yaptığını, ancak bu şekilde vatan savaşının verilebileceği sonucuna varıldı.


Hasan Yalçın'ın 68'in Sırrı kitabını önererek söyleşimizi noktaladık.

Tarih:
Diğer Haberler