TLB Bursa “Pembe Vagon” Levhalarını Söktü!

Bursa’da kadını toplum dışına iten Büyükşehir Belediyesi’nin çağ dışı uygulamasına karşı tepki gösterildi.

TLB Bursa “Pembe Vagon” Levhalarını Söktü!

  Büyükşehir Belediyesi’nin çağ dışı uygulamasına karşı ”Bayan Yolcularımıza Öncelikli Vagon!” levhaları dün akşam TLB üyeleri tarafından Gökdere istasyonundan başlanarak söküldü.

   Türkiye Liseliler Birliği’nin(TLB) başlattığı eylem bugün birçok kitle örgütünün katılımı ile Uygulamanın başladığı Otosansit İstasyonundan, Bursa  Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüyerek basın açıklaması ile devam etti. TLB Bursa'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada:
Amerikan emperyalizminin tüm araçlarıyla yurdumuza saldırdığı günlerdeyiz. Türk ordusu, cephede PKK’yla İŞİD le mücadelesini sürdürürken. Bizler Türk Milleti olarak kadınıyla erkeğiyle topyekûn Mehmetçiğimizin en fazla bir adım gerisindeyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması kadınları ayrıştırmaktan öteye geçememektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Bu vatan hepimizin. Türkiye Liseliler Birliği olarak bizler, bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Buna son verilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ülkemizin birliğine hiç kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz! Dedi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler