TLB Genel Merkezi'nden açıklama: Adana Valiliği suç işliyor!

Tayyip Erdoğan'ın Adana Mitingi dolayısıyla öğrencilerin okullardan alınıp mitinge taşınacağı bilgisi üzerine TLB Genel Merkezi bir açıklama yaptı.

TLB Genel Merkezi'nden açıklama: Adana Valiliği suç işliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Nisan Cuma günü Adana’da katılacağı toplu açılış töreni için Adana Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi’nde dersler iptal edildi. Evet mitingine otobüsler kaldırılacağı gerekçesiyle 7 Nisan Cuma günü derslerin 15.30 yerine 14.00’da biteceği okul müdürü tarafından öğrencilere bildirildi.
18 yaşından küçük olduğu için referandumda oy kullanamayacak öğrencilerin bile derslerinin iptal edilerek mitinge çağırılması AKP’nin meydanlar boş kalacak korkusunu gözler önüne serdi. Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ise olaya tepki göstererek ‘liseliler siyasi malzemeniz olmayacak’ dedi. TLB Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı uyarılarak; “Bu uygulama anayasaya aykırıdır! Türkiye’nin hiçbir eğitim yuvasında herhangi bir siyasi kaygı ile dersler iptal edilemez. Derslerin müfredatta belirlendiği içerik ve saatte işlenmesi zorunludur. Bu kararı alanlar, öğrencilerin en yasal olan eğitim hakkının önüne keyfi olarak geçmektedir” denildi.

Türkiye Liseliler Birliği’nin açıklaması: 

ADANA VALİLİĞİ SUÇ İŞLİYOR 

Anayasa değişiklik önerisinin oylanmasına 10 gün kaldı. Hayır oylarının ülke genelinde önde olduğu birçok anket şirketi tarafından açıklandı. Hatta bizzat Sayın Erdoğan ve Yıldırım’ın itirafları ile daha da bilinir hale geldi. Millet egemenliğini temsil eden TBMM’nin yetkilerinin Cumhurbaşkanı’na devredilmesini öngören bu değişiklik millet tarafından kabul edilmeyecektir. Bundan kuşkumuz yok.

Ancak, pek doğaldır ki Türkiye’yi bu maceraya sürükleyenler bu durumdan tedirgin. İlk defa bir seçime giderken kaybetme korkusunu bu kadar yoğun hissetmekteler. Alışık olmadıkları bu durumun getirdiği çaresizlik bugün akıl almaz bir olayla tekrar kendisini gösterdi.

Adana’da Lise öğrencilerinden “Evet” oyu isteniyor. Hani şu 18 yaşını doldurmayanlar. Ya da herhangi bir siyasi partiye üye olmaları yasak olan kişiler. Adana Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde 7 Nisan Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin afişleri asıldı. Afişlerin asılması Valilik kararı ile gerçekleşti.

Söz konusu afişlerden birisini panodan söken TLB Adana üyesi arkadaşımız Ethem Serinoğlu’na okul yönetimi tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

Valiliğe ve MEB’e duyurumuzdur. Kendi düzenlemiş oldukları “Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği” nde siyasi partilere veya buna bağlı yan kuruluşlara ait siyasi/ideolojik eylemlerin düzenlenmesi veya bunlara katılmak disiplin suçu olarak nitelenmektedir. Nasıl bir lise koridorunda müstehcen afişler asılması yasak ise, halk oylaması sürecinde doğrudan taraf olan, bir siyasi parti ile bağı sorgulanmaz derecede belirli olan etkinliklerin afişi de asılmamalıdır.

Bu durumda afişleri indiren öğrenciler, ödül ve disiplin yönetmeliğinin gereğini yerine getirmiştir. Afişleri indiren arkadaşlarımıza açılan soruşturma aymazlıktır. Soruşturma açılması gereken merci liselere siyasi faaliyet sokan Adana Valiliği’nin ta kendisidir.

15 Temmuz’dan sonra teröre karşı birlik ve beraberlik sergileyen Türk Milleti’ni evet-hayır kutuplaşması içerisine sürükleyen bu tuzakta ülkemizin aydınlık geleceği olan lise öğrencileri politik malzeme haline getirilemez.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, hükümeti ve tüm okul yöneticilerini mevcut anayasaya riayet etmeleri konusunda uyarıyoruz.


TLB Genel Merkezi

 

talebe.org 

Tarih:
Diğer Haberler