TLB Genel Sekreterliğine Furkan Kaplan seçildi

Ankara'da düzenlenen TGB 5. Olağan Genel Kongresinde, TLB Genel Sekreterliği görevine oy birliği ile Furkan Kaplan seçildi.

TLB Genel Sekreterliğine Furkan Kaplan seçildi

Dün Ankara'da gerçekleşen Türkiye Gençlik Birliği 5. Olağan Genel Kongresi'nde TLB Genel Sekreteri Birkan Burkan'ın mezun olması üzerine TGB Genel Yönetim Kurulu'nda yapılan oylama ile Türkiye Liseliler Birliği Genel Sekreterliğine Furkan Kaplan seçildi.

TGB’nin yeni Genel Başkanının seçildiği TGB 5. Olağan Kongresi Ankara’da Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Tarihçi Yazar Mustafa Solak, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Müzik Eğitimcileri Derneği Başkanı Refik Saydam, Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın Karataş, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cantürk Aypar, Eğitim İş Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Hızır İnan katıldı.

"Açtığı Yolda, Gösterdiği Hedefe” sloganıyla toplanan TGB Kongresi’nde delegeler tarafından kullanılan oyların tamamını alan Yıldırım Gençer, TGB’nin genel başkanı seçildi.

Yapılan kongrede TGB Genel Yönetim Kurulu seçilirken önceki dönem TLB Genel Sekreterliği görevini yürüten Birkan Burkan ve TLB Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uğur Aykaç Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği okulundan mezun oldular.

Birkan Burkan'dan bayrağı devralan Furkan Kaplan "Türkiye Gençlik Birliği, geleceğin sanat, spor, edebiyat, medya ve siyaset alanındaki önderlerini yetiştiren duvarsız bir okuldur. Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar, Hasan Yalçınlar, Namık Kemaller ve Mustafa Kemaller bu okulda yetişmektedir.

Türkiye Gençlik Birliği okulu, ruhunu, gariban Anadolu köylüsünün çocuklarını eğiten, donatan, sanatkar ve zanaatkar öğretmenler haline getiren Köy Enstitüleri'nden almıştır. Türkiye'nin içine girdiği olağanüstü süreçte bu ruhla daha cesur, daha kararlı, daha sağlam ve daha büyük adımlar atmak zorundayız. Zafer artık yakın olmanın berisinde ufukta görünmektedir.

Osmanlı'daki Suhte hareketinden bugüne yüreği milletiyle çarpan Türk gençliği olarak daha büyük yüklerin altına gülümseyerek, hep birlikte giriyoruz." ifadelerini kullandı.

Furkan Kaplan kimdir?

16 Ağustos 1996'da Eskişehir'de doğdu. Annesi ev hanımı, babası araba tamircisidir. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Kaplan, lise öğrenimini yatılı olarak Çifteler Köy Enstitüsü'nün devamı olan Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gördü.

Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Programından mezun olan Kaplan, üniversite öğrenimi sırasında Engelliler Araştırma Enstitüsü bünyesinde yardımcı öğretmen olarak çalıştı. Meslek haklarını koruma mücadelesi veren Özel Eğitimciler Derneği'nin ve çocuk istismarına karşı çalışma yürüten Eksi 25 Derneği'nin gençlik yapılanmalarının kuruluşunda görev aldı.

2011'den bugüne sırasıyla; TGB Liseli Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi Birim Örgüt Başkanlığı, TGB Liseli İl Sekreterliği, TLB İl Sekreterliği, TGB Anadolu Üniversitesi Birim Örgüt Başkanlığı, TLB Eskişehir Sorumluluğu, TGB Eskişehir İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Eğitim tarihi, halk müziği, fotoğrafçılık ve bisiklet sporuyla ilgilenmektedir.

Tarih:
Diğer Haberler