TLB Kayseri'den Atatürksüz Müfredata Karşı Basın Açıklaması

TLB Kayseri Atatürksüz müfredata karşı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TLB Kayseri'den Atatürksüz Müfredata Karşı Basın Açıklaması

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanmak üzere hazırladığı müfredatın yayınlanmasının ardından TLB Kayseri harekete geçti.

18 Eylül Pazartesi günü saat 12.30'da Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde basın açıklaması gerçekleştirildi. TLB Kayseri adına açıklamayı yapan İl Başkanı Bartu Eker: " Türk genci devrimlerin rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna, herkesten çok inanmış, rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu hemen müdahale etmiştir.

Bizler Türk Gençleri olarak gelecek nesillerin Atatürksüz müfredatla, hurafelerle, çağdışı saçmalıklarla değil, bilimle, akılla büyümesini istiyoruz!
Sorgulamayan biat eden gerici nesiller değil Fikri Hür İrfanı Hür nesiller istiyoruz. Bilim yolunda, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında sağlam bir gelecek için Türk milletinin ve milyonlarca öğrencinin talebi nettir. Bu müfredat değişikliği derhal iptal edilmelidir!

Atatürkçülük yalnızca bir ders değil çağdaş ve aydınlık bir Türkiye demektir. Atatürksüz müfredat milli değildir. Dünyada hiçbir ülke kurucu liderini yok sayıp, kuruluş ilkelerinin olmadığı bir müfredat yapmaz, yapamaz! Atatürksüz müfredat temelsiz ev gibidir Zamanla yıkılır. Buna izin vermeyeceğiz!

Varlığımızın en kutsal temeli olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının daima bekçisiyiz. Hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bu eserler Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir" dedi. Ardından TGBli & TLB'li öğrenciler eylemine Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne Siyah Çelenk ve 'İlk dersimiz Atatürk' adlı Atatürk posterini bıraktı.

Tarih:
Diğer Haberler