TLB Ordu ve CKD Ordu Şubesi akşam yemeğinde buluştu

Ordu İl Örgütümüz ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Ordu Şubesi akşam yemeğinde buluştu.

TLB Ordu ve CKD Ordu Şubesi akşam yemeğinde buluştu

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ordu Șubesi'nin ev sahipliği yaptığı, Ordu İl Örgütümüzün katıldığı etkinliğin teması "Birlik ve Beraberlik" oldu. Etkinlikte Türkiye Liseliler Birliği Ordu İl Başkanı, Eğitim İș Sendikası Ordu Başkanı Hikmet Pala, ADD Fatsa Șube Başkanı Hilal Gündüz, Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat POYRAZ konuşmalarını yaptı.


Konuşmaların ardından TLB Ordu Kültür Sanat Bürosu Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları seslendirdi. 

Eğitim sistemine, Atatürk gibi teşkilatlı ve teşkilatçı olmaya, liselerde önümüzdeki görevlere değinen TLB Ordu İl Başkanının konuşmasının tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

"Değerli Vatansever Büyüklerim Ve Atatürkçü Liseli Arkadaşlarım, Hepiniz hosgeldiniz.

Bir lise öğrencisinin hayatının merkezinde eğitim ve öğretim en büyük yeri kaplar. Bir ülkenin eğitim sisteminin o ülkenin gençlerini eğitmesi, hayata hazırlaması, bilgilerle donatması gerekir. Fakat ülkemizde eğitim sistemi adeta yapboz tahtasına çevrilmiş durumdadır. 4+4+4, 1+8+3, üniversiteye geçis sınavlarındaki değişiklikleri lise öğrencisini okuldan soyutluyor. Daha vahimi ise okullarımızda cemaatler kol gezmektedir. Vakıf adı altında gençlerimiz A cemaatine, B cemaatine üye yaptırılıyor. Bunun yanı sıra uyuşturucu kullanımı lise öğrencilerinden ortaokul öğrencilerine kadar inebiliyor. Türk gençliği bugün bu kıskaçtadır. Bu kıskaç emperyalizmin kıskacıdır. Peki Türk gençliği bütün bunlardan kurtulup nasıl atasının yolundan yürüyecek. Bunun tek yolu Atatürk gibi hayatının her döneminde teşkilatlı olup mücadele vermektir. Ancak bu şekilde Cumhuriyetimize kasteden düşmanlar püskürtülebilir. Türkiye Liseliler Birliği Atatürk'ün kalesidir. Duvarları fikir, üyeleri Atatürk'ün askeridir.

Türk gençliğinin kutuplaştırılmasına, uyuşturulmasına ve gericileşmesine karşı devrim şehidi Kubilay Asteğmen gibi yürüyeceğiz. TLB, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına karşı Kubilay gibi hazırdır ve en öndedir. Atatürk'ün Bursa Nutku'nda göreve çağırdığı gençlik Talebelerdir. Bu bilinçle mücadelemizi sürdüreceğiz. Liseler bizimle aydınlanacak!"

Tarih:
Diğer Haberler