Bu Doğu Düşmanlığı Neden?

"Türkiye ne zaman Amerika’ya bir alternatif arasa hemen bir operasyon ile ülkede Doğu düşmanlığı başlatılıyor."

Bu Doğu Düşmanlığı Neden?

YAZAR

Son zamanlarda Doğu'yu karalama kampanyaları ve Doğu düşmanlığı oldukça artmaya başladı. Zaten bu ikisi paralel olarak ilerliyor. Medya nasıl gösterirse insanlar da öyle anlıyor. Ve şu anda Asya, yasakların olduğu, insan haklarının olmadığı, her noktasında savaşın olduğu bir bölge gibi gösteriliyor. Medya bunu böyle gösterince de halk tarafından da büyük bir önyargı oluşuyor. O medyaların da kime bağlı olduğu belli zaten. Halkta oluşan önyargı yüzünden istemeden de olsa Çin gibi ülkelerle ilişkilerimizde zedelenmeler yaşanıyor. Peki, bunun amacı nedir?

Çok basit aslında, biz ne zaman Amerika’ya kafa tutmaya, sözünü dinlememeye başlasak Amerika’ya bir alternatif aramaya kalksak hemen bir operasyon ile ülkede Doğu düşmanlığı başlatılıyor. “Çin’den gelen ürünler kalitesiz, orda köpek eti yiyorlar, Türklere zulüm ediyorlar” gibi söylemlerle insanların gözünden tamamen düşürüyorlar. Sadece Çin değil bu Amerika’ya karşı sert tavır alan tüm ülkeler için geçerli.

"Amerika tamamen kusursuzluk ülkesi, diğer ülkeler tamamen terör yuvası, insan haklarından yoksul, medeniyet nedir görmemişler" tamamen böyle bakılıyor olaya. İnsan haklarını ele alacak olursak Batı bu konuda zaten direkt olarak sınıfta kalıyor. Sömürgeciliği bir kenara bırakırsak -ki bırakılması gereken bir konu ama detaylı işlenmesi gerekiyor- kendi halkına bile insan haklarını uygulayamayan bir Batı görüyoruz.

Her gün siyahilere karşı, Müslümanlara karşı ırkçılık büyüyor bunu kişilerden çok kurumlar yapıyor. Özellikle Amerikan polisi bu konuda sınıfta kalmıştır. Hadi diyelim ırkçılıkta bize Çin konusunda gösterildiği gibi bizim medyamız tarafından abartılıyor. En zenginliği yansıtan Amerikan filmlerinde bile sokaklar evsizlerle doludur ki gerçekte de bu görüntüyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Daha kendi halkını savunamayan Amerika, kendisinden kilometrelerce uzaktaki halkların haklarını savunmaya çalışıyor.

Terör meselesine de ufaktan değinecek olursak da; zaten oluşan terör tamamen Amerika tarafından petrol olan veya kendisine karşı sert tavır alan ülkeleri bölmek için çıkartılıyor. Örneğin Suriye, Suriye’de bölgedeki çatışmalar Esad düşmanlığından çıkmış bu düşmanlığı da Amerika körüklemiştir. Bununla yetinmeyip YPG gibi terör örgütlerine silah yardımı yaparak bölgedeki çatışmaları daha da arttırmıştır. Kendisi Suriye halkını bombalayıp sonra o satın aldığı medyaya bunu Esad yaptı diye gösterip dünyadan da alkışı topladıktan sonra Suriye topraklarında rahat rahat gezmeye başladılar. 

Yani bu düşmanlık tamamen Amerika'ya yaklaşmamız, ondan kopmamamız için önümüze koyuluyor. Çünkü eğer Doğu'ya yönelirsek Amerika yalnızlaşmış olacak. Düşmanı yalnızlaştırma politikası da Amerikanın en iyi yaptığı şey olduğuna göre işine gelmemiş olacak.

Tarih:
Diğer Haberler