Denizlerin "Birinci Vazifesi"

Denizleri sonsuzluğa uğurlayalı 44 yıl oldu. Ancak sonsuzluğa uğurlanan, sonsuz kuvvetle geleni bugün içinde barındırıyor...

Denizlerin "Birinci Vazifesi"

YAZAR

Denizleri sonsuzluğa uğurlayalı 44 yıl oldu. Ancak sonsuzluğa uğurlanan, sonsuz kuvvetle geleni bugün içinde barındırıyor. Özlemlerin ve fikirlerin, ölmeyen maddi varlıkları vardır. Kurşun geçirmezler, darağacında asılamazlar.

 

Denizlerin Hammaddesi

Denizler, bu ülkenin devrimcisiydiler. Cumhuriyet Devrimi’nin ve 27 Mayıs Devrimi’nin büyük birikimi üzerinde yeşeren Türk devrimcileriydiler. Atatürk gençliğinin devrimcisiydiler. Ateşten günlerde mücadele ettiler. Ateşlerin içinden Atatürk’e sarılarak, bayrağa sarılarak geçtiler. Kısa zamanda bıraktıkları büyük deneyimler, esas açısından incelendiğinde bugünün mücadele programını da içermekteydi. 68’in sırrı buydu. Gençliği birleştirmesiydi. Tam bağımsız Türkiye mücadelesi bağrında yürütülen demokratik üniversite mücadelesiydi. Milli petrol mücadeleleriydi. NATO’ya karşı eylemlerdi. Samsun’dan Ankara’ya, Mustafa Kemal Yürüyüşleriydi. 6. Filo'yu denize dökmekti.
68’in, Denizlerin ham maddesi, vatan topraklarıydı.

 

Türkiye’nin Umut Türküsü

Bugün, 68’in yegâne devamcıları, üzerine koya koya, 68’den, 71’den dersleri çıkarta çıkarta, büyük kitle hareketlerinin içerisinde sınanan pratikleriyle ve biriktirdiği başarılarla kuşkusuz TGB-TLB’dir.  6 Mayısları rutin anma, karalar bağlama, gözyaşı dökme ve acı çekme törenleri halinden çıkarıp, mücadeleyi umutla yoğuran Atatürk gençliğidir. 6 Mayıs 2016 günü Türkiye’nin dört bir yanına ayağa kalkan liselilere bakın, gözlerinde gözyaşı göremezsiniz. Deniz’in enerjisini, bugünün heyecanını yaşarsınız. Geleceğe dair umudu olmayanlar, Denizleri karamsarlıkla anarlar. 68’i ve Denizleri bir nostalji biçimine dönüştürenler, bugün mücadelede izi olmayanlardır.  68 ve Denizler bir türkü... hala paylaşılıyor ve söyleniyorsa, o türkü; 44 yıl öncesinde bir mazi değil, aksine Türkiye’nin halen umut türküsüdür. Hala hep bir ağızdan meydanlarda söylenmektedir. Bugün Denizlerin mirasına yapılacak en büyük haksızlık, umutsuzluk ve karamsarlıktır.

 

Denizler Bugün Nerede?

6 Mayıs 2016’da gerçekleşen eylemler, Denizlerin “Birinci Vazifesini” çizmesi açısından oldukça tarihidir.  Şair Sabahattin Ali;
Görmek İstersen Denizi
Yukarıya çevir yüzü
Deniz gibidir gökyüzü…”

diye yazmıştı. 6 Mayıs’ta yurdun dört bir yanında TLB önderliğinde ayağa kalkan liseliler, üniversiteliler, genci yaşlısı, Deniz’in bugün nerede olduğunu işaret ediyordu. Denizleri 44 yıl geride aramaya gerek yok.

Bugün bölücü teröre karşı cephede savaşan Mehmetçiğimizin, polisimizin mücadelesinde Denizleri görürüz. Vatan mücadelesinin başarısı için yüreği cephede çarpan milletimizin bağrında ve meydanlarda Denizler bizimledir.

Türk Milleti'ni bölmek parçalamak isteyen Yeni Anayasaya karşı mücadelenin en ön saflarındadır Deniz. 26 Kasım 1968’de Anıtkabir defterine de, Türk Milleti’nin yok edilemeyeceğini yazmıştı.

Türkiye’nin şeyhler dervişler sapıklar ülkesi haline getirilmesine karşı ayağa kalkanların bağrındadır Deniz. En önde laiklik ve aydınlanma savaşını yürütmektedir.

Gericilere, yobazlara, çağdaş Türkiye düşmanlarının tam karşısındadır Deniz.  Atatürk’ü tarih kitaplarından sildirmeme kararlılığında yaşamaktadır. Tarihi Atatürk’le kavrayan Denizin mücadelesi, bizim mücadelemizdir.

 

Denizlerin “Birinci Vazifesi”

İşte bugün, mücadelenin bağrında, aynı özlemlerle yaşattığımız Denizlerin günleridir. Büyük özlemlerin ve umutların, büyük başarılarla taçlanacağı dönemlere giriyoruz. Denizlerin verdikleri vatan mücadelesi, Mustafa Kemal Yürüyüşü devam ediyor.

19 Mayıs 2016 günü, Şişli’den Dolmabahçe’ye Denizlerle, Yusuflarla, Hüseyinlerle, Hasan Yalçınlarla beraber yürüyeceğiz. Hepsini yüreklerimizde taşıyacağız.  Bu toprakların Deniz'i bol, toprağı bol. O toprakları yeniden yeşertecek olanlar yediden yetmişe Şişli'de toplanacak. Gençliğin sönmeyen ateşini ve gücünü dosta düşmana yeniden göstereceğiz. Birinci Vazife’nin günlerinde Türkiye Deniz olup İstanbul’a akacak. Gençliğin sönmeyen ateşini ve ümidini dosta düşmana göstereceğiz!

 

Özgür Bursalı

TLB Genel Sekreteri 

 

 

 

 

Tarih:
Diğer Haberler