Gençlik Yürüyor, Atatürk Geliyor!

TLB Genel Sekreteri Furkan Kaplan, bugün çıkan Aydınlık gazetesi Gençlik sayfasında yazdı: "Gençlik Yürüyor, Atatürk Geliyor!"

Gençlik Yürüyor, Atatürk Geliyor!

YAZAR

Bazı sloganlar vardır, zamanı ve zemini tam uygun olmasa bile irade göstermek için, bugün değilse yarın olduğunu bilimsel olgular ışığında tahlil edebildiğimiz için ve hepsinden öte gerçeği dosdoğru söylemek için atarız. “Gençlik Yürüyor, Atatürk Geliyor” da böyle bir slogan. Bu sloganı, milli bayramların yasaklandığı, Andımızın kaldırıldığı, Atatürk portrelerinin suç delili sayıldığı süreçlerdeki haykırışımızın yankısı hâlâ kulağımızda.

Bugün ise Türkiye bambaşka bir sürece geldi. Geçtiğimiz 29 Ekim ve 10 Kasım’da TGB ve TLB önderliğinde Anıtkabir’e akan on binlerce genç gösteriyor ki slogan zamanda ve zeminde vücut buluyor.

Sloganın Zamanı

Yıllardır milli kimliğinden koparmaya çalıştıkları gençlik Türk bayrağı altında, Atatürk’te birleşiyor. Andımız kaldırıldığında en büyüğü 7. sınıfta olan liseliler bugün liselerde Andımızı okuyor. 40 üniversiteden 173 öğrenci topluluğu “Andımız Yeniden Okutulsun” diye bildiri yayınlıyor. Türkiye Liseliler Birliği’nin başlattığı imza kampanyasına gerçek anlamda Edirne’den Kars’a, Ordu’dan Kilis’e, Muğla’dan Mardin’e yüzlerce liseden, binlerce liseliden imza geliyor. Şehir meydanlarında açtığımız imza masalarında kuyruk oluşuyor.

Sloganın Zemini

Günümüzde Atatürk’le ilgili kitaplar yok satıyor, Atatürkçülüğün modası geçti diyenler bugün Atatürk’le “PR” yapıyor. Karakollara hapsedilmeye çalışılan Türk Ordusu, sınır ötesinde emperyalist piyonları eziyor. Türk yargısı, Andımız okullarda yeniden okutulacak diyor. Yine Andımızla birlikte kaldırılan Devlet Nişanları’ndaki Atatürk, Danıştay kararıyla “Atatürk’ün ölümsüz lider olduğu” vurgulanarak geri döndürülüyor. Atatürk’e yönelik iftiralar Türk milletinin hiçbir kesiminde itibar görmüyor. Zor zamanın çözümü Atatürk, yeniden siyasi fark gözetmeksizin milletimizin gönlüne ve bilincine çıkıyor, bileğine güç veriyor.

Mustafa Kemaller Hep 20 Yaşında Mıdır?

Bir gün Atatürk’e “Öldükten sonra yapıtlarınız yıkılır, çok yaşamaya bakmalısınız.” dendiğinde Atatürk, “Unutmayınız ki Mustafa Kemaller 20 yaşındadır.” yanıtını vermiştir. Bu cümleyi kuran Atatürk’ün ilham alacağı bir Atatürk yoktu ancak bizim var. Gençlik, 12-13 yaşlarından itibaren TLB’yle mücadeleye atılıyor.

Yarını Kuran –Lar’ın Meclisi

TaLeBe Meclisi “Öğretmenler Gününde, Başöğretmen’in İzinde” 24 Kasım’da Ankara’da toplanıyor. Bu meclis, Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençliğin meclisi. Nazım’ın dizilerindeki “Adımlarını tarihin akışına uyduran, temelleri çöken emperyalizme vuran, yarını kuran –Lar”ın meclisi. Gençlik, bu mecliste alınan kararlarla yürüyor, Atatürk Türk gençliğinin mücadelesiyle geliyor. Tüm vatansever liselileri Meclis’imize, ülkemizin ve gençliğin sorunlarını tartışmaya, çözüm üretmeye; geleceği, tam bağımsız Türkiye’yi birlikte kurmaya davet ediyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler