Hedefimiz Laik Cumhuriyet, Mayamız 68 Kuşağı

TLB İstanbul İl Başkanı Umut Gör yazdı...

Hedefimiz Laik Cumhuriyet, Mayamız 68 Kuşağı

Yarın 6 Mayıs 2016, bundan 44 yıl önce 6 mayıs 1972 yılında gerçekleşen 12 Mart darbesinden sonra 68 gençliğinin Laiklik ve Bağımsızlık neferlerinden olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın idam edilişinin yıldönümü.

 

Bugünün önemi ise bizim için çok ayrı 1923’de gerçekleşen Cumhuriyet Devrimi hızla Türkiye’nin çağdaşlaşması yönünden atılımlara başladı. Önce Tevhid-i Tedrisat kanunu ile eğitim de birliği sağlayıp, Köy Enstitüleri modeli ile araştıran, sorgulayan gençlik modelinin temelleri atıldı. Laiklik ilkesiyle Din ile Dünya işlerini ayrılmasını sağlamış, Dinin insanların vicdanında kalmasını sağlamıştır. Saltanatın kaldırılmasıyla beraber Egemenlik kayıtsız şartsız millete verilmiştir. 45 sonrasında ise Türkiye’nin Küçük Amerika sürecine girmesiyle beraber karşıdevrim hamlesine geçildi, Cumhuriyet Devriminin kurumları yağmalanmaya, kapatılmaya başlandı, ancak Cumhuriyet Devrimini Türk Milletinin aklından, vicdanından çıkarmak kolay değildi. Yıl 1960’ a gelindiğinde dönemin iktidarı Demokrat Parti’nin Cumhuriyetin kazanımlarına saldırısı son sürat devam ederken Millet ayağa kalkmış, bu durum sonrasında emperyalistlerin deyimiyle hizadan çıkan Türk Ordusu, Cumhuriyet devriminin gücüyle , devrim düşmanlarının başını ezmiştir.
İşte 68 kuşağı, Cumhuriyetin Laiklik ve Bağımsızlık rüzgarıyla yetişti. Yüreklerinde ki Vatan, Millet kaygısını kavrayıp, sınıf tahtalarına “Sağ, Sol Yok Boykot Var” diye yazıp mücadeleye giriştiler. Mahkeme salonlarında “Biz Türkiye’nin 2. Milli Kurtuluş Savaşçılarıyız” deyip, Türkiye’nin Milli değerlerine, Mustafa Kemal’e sıkı sıkı sarıldılar. Laiklik ve Devrim düşmanlarının saldırmaya çalıştığı Atatürk Heykellerinin başında sabaha kadar nöbet tutup “Atatürk Büstlerini yıkmak için önce bizi öldürmeniz lazım” diye haykırıp tüm saldırılara göğüs geldiler. Samsun’dan, Ankara’ya olan “Mustafa Kemal Yürüyüşü” ’nde, Ankara’da gelindiğinde saldırı yapılacak yürüyüşü bitirin söylemlerine karşı korkmadan ve cesurca göğüs gelip en önde Türk Bayrağını taşıyan Deniz Gezmiş ve yürüyüşe katılan üniversite öğrencileri yürüyüşü Ankara’ya sürtülüp, Anıtkabir’e çıkıp hatıra defterine kararlılıklarını bildiren notlar yazmışlardır.

 

İşte Deniz Gezmişlerin ve tüm 68 kuşağının mayasında bu var; Laiklik, Bağımsızlık ve Cumhuriyet Devrimlerine koşulsuz bağlılık! Bizlerde Bugünün Mustafa Kemalleri, Deniz Gezmişleri olarak yarın Türkiye’nin tüm meydanlarında Denizler gibi korkusuz ve kararlı bir şekilde onların Bağımsızlık ve Laiklik mücadelesini, onlara da yaslanarak, onları da sahiplenerek daha yükselteceğiz. Ancak mücadelemiz yarınla bitmeyecek, “Laiklik, Anayasadan kaldırılmalıdır” diyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a, Vatanımızı bölmeye, Birliğimizi bozmaya çalışan Tayyip Erdoğanlara ve Bölücü terör örgütü PKK’ya en büyük tokatı, 19 Mayıs 2016’da Şişli Atatürk Evi’nin önünde milyonlarca insanla vuracağız.

Umut Gör
TLB İstanbul İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler