Mehmetçik bu bayrak için şehit olmadı!

Türk Milleti vatan savaşı veriyorsa Cumhurbaşkanlığı Sistemi getirilsin diye, ay yıldızın yanına Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağı çekilsin diye değildir

Mehmetçik bu bayrak için şehit olmadı!

YAZAR

Mesut Barzani’nin 26 Şubat günü ayak bastığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ilk kez ’bölgesel Kürt yönetiminin bayrağı’ çekildi. Barzani'nin ikinci adresi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da ’bölgesel Kürt yönetiminin bayrağı’ olduğu görüldü. Barzani İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmede yine ay yıldızlı bayrağımızın yanına ‘’bölgesel Kürt yönetiminin bayrağı’’ açıldı.
Yazımızda bu adımın nasıl bir yanlışlık olduğunu, neden böyle bir şey yapılmaması gerektiğini ele aldık.

YÜZÜNÜZ TÜRKİYE’YE DÖNÜK OLSUN
Mehmetçiğimiz, Amerika’nın güdümünde olan PKK’yı hendeklere gömmüşken, IŞID’i Suriye’de ezerken, bu uğurda şehit düşerken yani Türk Milleti vatan savaşı verirken yapılan bu hareket, AKP İktidarını Vatan Savaşı safından uzaklaştırır.
Türk Milleti 15 Temmuz’da Atatürkçü’süyle , sosyalistiyle , muhafazakarıyla , milliyetçisiyle , halkçısıyla tek bir gövde olduysa bunun sebebi Türk bayrağıdır. Millet “bölgesel Kürt yönetiminin bayrağı” açma yetkisi vermemiştir.
Cumhurbaşkanın bu dönemde vatan savaşına destek vermesi gereken yerde böyle adımlar atılması Amerika’nın işine gelir, iktidarı onların safına çeker. AKP iktidarının attığı bu tür adımlar Mehmetçik Fırat Kalkanında , Suriye’de ülkemizi korurken onları sırtından bıçaklamaktadır. Aynı şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine “evet” demesi de ülkücüleri sırtından bıçaklamaktır. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık diyenler ile yan yana gelmesi gibi.

Türk Milleti askeriyle , polisiyle , halkıyla vatan savaşı veriyorsa cumhurbaşkanlığı sistemi getirilsin diye, ay yıldızın yanına Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bayrağı çekilsin diye değildir.
Türk milletinin vatan savaşı vermesinin nedeni, milletin ve devletin bağımsızlığını eline alabilmesini sağlamaktır. Ülkemizi emperyalistlere böldürmemektir.

PKK’YA KARŞI OLAN KÜRTLERİMİZ AY YILDIZ ALTINDA TOPLANIYOR
PKK’ya karşı olan Kürtleri yanlarına çekip evet oyu kullandırmaya çalışanların bu adımları başarılı olamayacaktır.
Türküyle , Kürdüyle , Lazıyla , Çerkeziyle Türk Milleti tek vücut olup, İstiklal Savaşı’ndaki gibi bağımsızlığını kazanacak ve emperyalizme bir tokadı bir kez daha vuracaktır.
Ülkemizde ve dünyada bilindiği gibi Türk askeri merhamet olarak bilinir, ezilen ve mazlum milletlerin kurtarıcısı olarak bilinir.
Mehmetçiğin merhametini doğudaki küçük bir çocuğun başını okşamasından, ona çikolata vermesinden biliriz.

TÜRKİYE’NİN ATLANTİK İLE DEĞİL ASYA’YLA İŞBİRLİĞİ
Türkiye yüzünü Asya’ya dönmüş, Şangay İşbirliği Örgütü’nün içerisinde aktif görevler almıştır.
Emperyalizme karşı kurulan bu birliktelikte görev almışken, Cumhurbaşkanlığı Sistemini ortaya koyarak ve ay yıldızın yanına Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bayrağı çekerek AKP iktidarı emperyalistlerin işlerine gelen hatalar yapmaktadır, yanlıştır.

TÜRK MİLLETİ HAYIR DİYECEK
Türk Milleti Amerika’nın arzusu olan bu adımlarını görecek ve sandıktan “hayır” oyunu çıkartacaktır.
2 Nisan’da gençlik Türkiye Büyük Gençlik Meclisi toplantısını gerçekleştirecek ve gençliği ayağa kaldıracaktır. Bu yapılacak toplantıda ülkemizin bütün illerinden gelecek olan gençlerin yanı sıra bazı parti liderleri de katılacaktır.
Ve biz kendimize güvenerek söylüyoruz ki 16 Nisan’da halkımız hayır oyunu yüksek bir yüzdeyle çıkararak cevabını verecek;
2. Kurtuluş Savaşımızdan bizleri zafer ile çıkacaktır.
Güzel günler bizleri bekler.
Aydınlık bir gelecek bizleri bekler.
Durmak yok sonuna kadar mücadele!

İlker Can Tokgöz
TLB İstanbul

Tarih:
Diğer Haberler