Nohutçuyu Yakından Tanıyalım

Devletin imkanlarını terör örgütlerine aktaran tüm belediyelerin yöneticileri, yargı karşısında yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidirler.

Nohutçuyu Yakından Tanıyalım

YAZAR

Komünist Başkan” diye tanınan, “nohut üretiyor, fasulye üretiyor, öğrenci okutuyor…” şeklinde haberler yapılarak parlatılan, hakkında fazla araştırma yapma gereği duymayan vatandaşlarımızın sempati duyduğu Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bu yerel seçimlerde Tunceli (Kendi deyişiyle Dersim) Belediye Başkanı adayı. TKP/ML-TİKKO'nun uzantısı Demokratik Halklar Fedarasyonu’nun adayı olan Maçoğlu, seçime girebilmek için resmiyette paravan olarak yasal TKP'yi kullanıyor.

Maçoğlu'nun Örgütü TİKKO'nun Yakın Tarihteki Bazı Faaliyetleri
2013 Yılında İşçi Partisi Ovacık İlçe Başkanı taksici Cemal Beyazgül'ü “askerlere hizmet verdiği” gerekçesiyle kaçırıp işkenceyle öldürdüler. 8 ay sonra yapılan yerel seçimlerde Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı oldu. Maçoğlu'nun TİKKO'lu yoldaşlarının tek faaliyeti bu cinayet değil tabii ki. “Çözüm sürecinde” devlet otoritesindeki boşluktan yararlanan bu örgüt, çok sayıda insan kaçırma, sözde sorgulama ve işkenceyle öldürme eylemi yaptı.

Maçoğlu'nun Nohutları

“Nohut üretiyor, öğrenci okutuyor” gibi başlıklarla gündem edilen Maçoğlu'nun, halkın vergisiyle üretilen nohutları halka kurşun sıkanlara yedirdiği de biliniyor mu?

2017 yılında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim olan ve MLKP terör örgütü adına itirafçı olan M.Z. kod adlı E.Ç. isimli bir şüpheli, ifadesinde, “Maçoğlu'nun teröristerin saklandığı kırsal alanlara nohut ve fasulye gönderdiğini, hatta bu durumun teröristlerce ‘Komünist başkanın organik nohut ve fasulyeleri’ olarak anıldığını” anlattı.

Maçoğlu’nun Dostu HDP

31 Mart yerel seçimlerinde Tunceli'de HDP'nin adayı ve Maçoğlu arasındaki sözde rekabet kimseyi yanıltmasın. Bu iki grup her ne kadar sözlü olarak birbirine karşı gözükse de, aralarında bir düşmanlık olması söz konusu dahi değildir. Maçoğlu, geçenlerde “Son yapılan ankette HDP'nin gerisinde görünüyorsunuz.” hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Rekabet bizimle HDP arasında geçiyorsa iyidir. O zaman hiç tartışmaya gerek yok. Çünkü bizim kazanımımız onların kaybı değil, onların kazanımı bizim kaybımız değil. Dost kurum dedim. Biz dostlarımıza zafer ilan etmeyiz. Biz zaferi dostlarımızla paylaşırız. Bizim geleneğimizin bu konuda dostlarıyla samimiyeti nettir. Sadece bir kurum için değil Türkiye'de ki bütün demokrasi kuvvetlerinin tamamı için söylüyoruz."

“Halkların Demokratik Karnavalı”

Maçoğlu, HDP'den teklif geldi mi? sorusuna ise “Hiçbir siyasi partiden, hiçbir kurumdan, dernekten, STK’dan bana teklif gelmedi. Benim kurumum Sosyalist Meclisler Federasyonu. Diğer tarafta Devrimci Güç Birliği adında dost kurumlarımız var. Kurum bunlarla ilgili görüşmeler yapmış ama sonuçta bir araya gelemediler. Biz dost kurumlarla karnaval havası içerisinde yarışacağız.''

Maçoğlu'nun ''dost kurumlarımız'' diye bahsettiği Dersim Devrimci Güç Birliği, HDP, EMEP, ESP ve Partizan’ın oluşturduğu bir yapı.

Terörist Belediyeciliğine Geçit Yok

Devletin imkanlarını terör örgütlerine aktaran tüm belediyelerin yöneticileri, yargı karşısında yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidirler. Maçoğlu gibi onlarca belediye başkanı, terör örgütlerine kaynak aktarmaktadır. Bunların seçime girmesi engellenmelidir. HDP ve DBP belediyeleri gibi terör örgütlerine kaynak aktaran tüm belediyelere kayyum atanmalı, terörle bağı apaçık ortada olan bu partiler derhal kapatılmalı, yöneticileri de yargılanmalıdır.

Eşref Şahan Kartal

TLB Busa İl Başkanı

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler