Tavrımız net: Yaz-Çiz-Üret!

Tüm liselileri 14-20 Ağustos’ta TaLeBe ailesine dahil olmaya çağırıyoruz. Beraber üretelim, beraber paylaşalım...

Tavrımız net: Yaz-Çiz-Üret!

YAZAR

Yine yaz geldi, yine yaz kampları..

Her ne kadar tekrar eden kısır bir döngüymüş gibi gelse de, kimileri bunları yapmaktan bıkmadınız mı diye sorsa da, kamp vakti geldi çattı. Elbette yorulmadık, hiçbir zaman yerimizde de saymadık. Nasıl insanlık şimdiye dek yerinde saymadıysa bizim de saymaya hakkımız yok.

Sloganımız da net : Yaz-Çiz-Üret ! Art arda sıraladığımız bu üç fiil aklın ve bilimin özgür olmadığı hiçbir yerde gerçekleşemez.

Geleceği yönetme iddiasına sahibiz ve bunun gereklliğini yerine getiriyoruz. Özgüvenli, çok yönlü, erdemli, ahlaklı olmaya and içtik. Ödün vermiyoruz. Her ne kadar sistem bizi belirli kalıplara sokmaya çalışsa da... Mesela bir arkadaşımızın üzerine basıp da başarılı olmayı istemedik hiçbirimiz. Bizim övdüğümüz omuz omuza olabilmek. Bunun için de aklımızı kimseye emanet etmiyoruz.

Kendi başını kendi omuzlarında taşıyanlar;
TaLeBe’ ler

Omuzlarımız nasırlıdır. Türk gencinin omuzları oldu bitti nasırlıdır. Vatan savunması da omuzlarındadır, milletin birliği de, dirliği de. Kurtuluş Savaşımız ve Cumhuriyet tarihimiz bunun kanıtlarıyla doludur. İnsan niye yaşasın ki omzuna yük almayacaksa ! Bu gelenek bize bir karakter yüklüyor. Emekçi karakter. Gönüllü olarak emek vermek. Böylece aslında en değerli şeyi hayattan öğrenmiş oluyoruz : insanın gönüllü emeği ve ürettiği toplam değerin insanlık için faydalı olması.
Yaz kamplarımızı işte bu bakış açısıyla yapıyoruz. Dolayısıyla her sene aslında daha yeni,daha iyi ve daha güçlü oluyoruz.

Ortak alan, ortak sorumluluk

Kampın sağlıklı geçmesi için herkese sorumluluk düşüyor. Alanımızın temizliği, yemeklerimizin pişmesinden tutalım, tuvaletlerin temizliğine kadar. 1 hafta boyunca herkes her işi en az bir kere yapmış oluyor. Bilmeyen öğreniyor, öğrenen de öğretiyor. Geçmiş dönemin bize getirdiklerini hep beraber tartışıyoruz. Yeni dönemin getireceklerine de hazırlanıyoruz.

Siyasi tartışmalar, karşılıklı etkileşime dayalı yarışmalar, turnuvalar, sabah sporları...

Kamp programımız yoğun. Dolayısıyla zaman planı çok önemli. Yarattığımız ortak plana sadakat duygusu bireyin özdisiplinini de geliştiriyor. Buralardan geçen birey ileride karşılaşacağı birçok sorunu olgunlukla ve sağlam bir irade ile aşabilecek hale geliyor. Birçok farklı coğrafyadan ve sosyal çevreden gelen liseliler ortak mücadele alanında buluşuyor. Bu sayede birçok farklı bakış açısını bir araya getirip harmanlayarak ortak aklı büyütüyoruz.

Anlatmakla bitmez. Tüm liselileri 14-20 Ağustos’ta TaLeBe ailesine dahil olmaya çağırıyoruz.
Beraber üretelim, beraber paylaşalım...

Birkan Burkan

TLB Genel Sekreteri

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler