Televizyonda, Meydanda, Mecliste Uygur Kışkırtması

Mazlum milletler zalimleri mahv ve yok edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak.

Televizyonda, Meydanda, Mecliste Uygur Kışkırtması

YAZAR

Türkiye’nin çürümüş Atlantik sisteminden koparak yüzünü Doğu’ya döndüğü bu günlerde Uygur Türklerinin bahane edilerek Çin düşmanlığı yapıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde televizyonlarda yayınlanan Payitaht Abdülhamit (TRT1) adlı dizide Abdülhamid’i canlandıran karakterin “Doğu Türkistan’da Türk var, bayrakları hür dalgalanmıyorsa bizim suçumuz! Biz gideceğiz, devlet olarak, millet olarak gideceğiz, o ezanı orada okuyacağız” sözleri ve Savaşçı (FOX) dizisinde bir Türk askerinin “Yaşasın Doğu Türkistan” diye bağırması tepki çekmişti. Televizyonlardaki bu tarz söylemler kışkırtmalara zemin hazırlamaktadır. Aynı zamanda siyasetçilerin Seyit Tümtürk ile görüşmeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki eğitim kamplarının bazı sözde kaynaklar tarafından toplama kampı olarak gösterilmesi Türkiye ve Çin dostluğunu olumsuz etkilemektedir. Türkiye ile Çin ilişkilerinin üst noktalara ulaştığı bu günlerde Amerika’nın bu yalanı yeniden ortaya atması ve bu yalanı ilk meclise taşıyan partinin PKK’nın siyası kanadı HDP olması bizleri şaşırtmadı. Bu mesele daha önce 2016 yılında Şangay İşbirliği Örgütü gündeme geldiğinde de bu yalan ortaya atılmış ve bunu meclise ilk taşıyan parti yine HDP olmuştu.

70 yıllık Yalan Süreci

Aslına bakarsak bu yalanın tarihi çok önceye dayanıyor. Mustafa Kemal Atatürk döneminde Şarki Türkistan Cumhuriyeti adıyla kurulmuştur. Atatürk bu bölgeye mesafeli davranmış ve “Bu bir İngiliz oyunudur” demiştir.(1)

Türkiye’ye 1940’lı yıllardan itibaren empoze edilen komünizm düşmanlığı Demokrat Parti iktidarıyla hat safhaya ulaşmıştı. Amerika da Kore Savaşı sırasında “Türkiye’nin orada ne işi var” sorusu sorulunca CIA aracılığıyla “Komünist Çin soydaşlarınızı eziyor” yalanını ortaya çıkarmıştı. Bugün de Seyit Tümtürk’ün aynı ifadeyi kullandığını ve Kuşak Yol Projesi’ni kötülediğini görüyoruz.(2) Seyit Tümtürk kendini Doğu Türkistan Milli Meclisi başkanı olarak tanıtıyor. Peki kim bu Doğu Türkistan Milli Meclisi? Doğu Türkistan Milli Meclisi Çin’de çeşitli ayrılıkçı eylemler düzenleyen Doğu Türkistan İslam Partisi’nin uzantısıdır. Doğu Türkistan İslam Partisi 1997 yılında “Doğu Türkistan İslam Hareketi” adıyla El Kaide’ye bağlı olarak kuruldu. Daha sonra partileşerek “Doğu Türkistan İslam Partisi” adıyla günümüze kadar geldi. Bu hareketin temel amacı Çin’i bölmek ve Amerika’ya çalışan bir kukla devlet yaratmaktır.

Bir de dünya çapında kendilerine meşru zemin yaratmak için oluşturdukları kılıfları bulunmaktadır. Bu kılıfın adı Dünya Uygur Kongresi’dir. Kongrenin başkanı Rabia Kadir ise Çin’de Amerikan ajanlığı gerekçesiyle tutuklanmış, ABD yönetiminin girişimiyle hapisten çıkarılmış ve Washington’da görevlendirilmiştir. Burada durup bir bağlantı kurmakta fayda var. Nasıl ki Fethullah Gülen Türkiye’yi Amerikan planları kapsamında bölmek için faaliyet yürüten bir Amerikan kuklası ise Rabia Kadir de mal varlığı ve üzerine yüklendiği misyon ile aynı şekilde Amerikan piyonu olarak kendisine fısıldananları yerine getirmektedir.

Amerikan Demokrasi Vakfı’nın (NED’in) ayrılıkçı grupları desteklemesi Amerika’nın o bölgede kukla devlet oluşturma girişimini kanıtlar niteliktedir. Aynı zamanda Hizbut Tahrir gibi örgütler de bu ayrılıkçı hareketleri desteklemektedir. Fırat Kalkanı Harekatı sırasında IŞİD militanların arasında 15 bin civarı Doğu Türkistan İslam Hareketi üyesi bulunduğu bilinmektedir.

Emperyalizm Mahvoluyor!

Türkiye bugün PKK ile FETÖ’yü çökertmekte ve Amerikan emperyalizmine karşı gelen Venezuela, Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkelerle işbirliği yaparak yeni bir cephede yer almaktadır. ABD bu işbirliğini bozmak için elinden geleni yapacak, çeşitli etnik kökenler üzerinden ayrılıkçı gruplar ortaya çıkarmaya çalışacaktır. İşte bu planlar ekseninde Türkiye’de Doğu Türkistan yalanları piyasaya sürülmüş durumdadır. Ancak şundan eminiz ki Türkiye bu yalanlara alet olmayacak, Çin ve bölge ülkeleriyle işbirliği yapacak, yüzünü Doğu’ya dönmeye devam edecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi:

 “Mazlum milletler zalimleri mahv ve yok edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mahzar olacaktır.”

Dilara Ayas

TLB İstanbul İl Başkan Yardımcısı

 

KAYNAKÇA:

1- https://www.aydinlik.com.tr/cin-cia-nin-mucahit-leriyle-mucadele-ediyor-turkiye-ocak-2019-1

2- https://www.ulusal.com.tr/m/?id=220187

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler