TLB İstanbul'dan Baran Karabulut Yazdı: Kurtlar Sofrası

TLB İstanbul'dan Baran Karabulut Yazdı: Kurtlar Sofrası

Dün NTV'de Basın Odası adlı programı izledim. Liselerde yayınlanan ve iktidarın biat eden gençlik yetiştirme politikalarını tersyüz edildiğini dosta düşmana bir kez daha gösteren bildiriler üzerinde tartışmalar yapıldı. Programdaki tartışma eğitimdeki temel problemlere değinse de son derece sığ idi ve bildirileri özünden koparmaktaydı.
Nagehan Alçı İstanbul Erkek Lisesi'nin elit ve tek tip öğrenci yetiştirdiği fikrini savunuyordu. Keşke biraz olsun oradaki arkadaşlarla iletişimde olsaydı. Oysa kendisi de bir İEL mezunudur. Bu senenin başında, cumhuriyetçi kimliğinden dolayı uzaklaştırılan Seyit Işık öğretmeni tanısaydı, İEL'in nasıl bir gençlik yetiştirdiğini görürdü. İstanbul Erkek Lisesi Öğrenci Birliği Başkanı Hasan ve arkadaşlarını tanısaydı, ne kadar emekçi olduklarını görürdü. Seyit Işık öğretmenleri için nasıl mücadele yürüttüklerine, pankartlar hazırladıklarına TLB olarak biz şahitiz. Hasan arkadaşımız ikinci dönemde düzenlediğimiz ilk toplantımızda okulundaki durumu anlatması için verdiğimiz davet üzerine arkadaşlarıyla birlikte gelmişlerdi. O arkadaşların cesareti ve kararlılığı bugün Türkiye'nin gündemine oturmuştur.

YÜKSELEN LİSELİ HAREKETİN BİRLEŞTİĞİ YER:TLB
Proje okulu uygulamasının ilk ve en en ciddi mağduru olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte, 1 gecede 26 öğretmenin ile çekilmesine karşı mücadele yürütmüştük. İmza kampanyaları, yürüyüş, hukuki mücadele derken zafer kazanılmıştı. Öğretmenler teker teker okullarına dönmüştü. Süreç boyunca omuz omuzaydık. Öğretmenler de cumhuriyetin ''fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür'' nesillerini yetiştirmek için mücadele ediyorlardı. Zafer kazanıldıktan sonra '' direnmenin yaşı yokmuş, biz direnmeyi siz gençlerden öğrendik'' dediklerinde gururlanmıştık.

KARMA EĞİTİM KALDIRILAMAZ!
Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde bünye yetersizliği gerekçesiyle karma eğitimi kaldırmak istediğini söyleyen bakanlığa karşı bugün okul öğrencileri ''Kızlı erkekli okuyacağız!'' sloganlarıyla gericiliğe bir kez daha yanıt vermiştir. Eylemlerine TLB'liler olarak destek vermek için biz de oradaydık. Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde de gericilik kadın erkek omuz omuza verilen mücadele sonucunda kurululan cumhuriyetin değerlerine saldırmaktadır.
Yayınlanan bildirilerin özü işte buradadır. Liselere sokulmak istenen gericilik cumhuriyete saldırmaktadır. Baş çelişki gericilik ile cumhuriyet değerleri arasındadır. Ve her gerici uygulama, karşısında başta mevcut okulun, öğrencilerini, velilerini, öğretmenlerini daha sonra da TLB'yi bulmaktadır. Yükselen liseli hareketin birleştiği yer, ''Gericiliği nerede görsem tepelerim, tepelerim, tepelerim!'' diyen Mustafa Kemal'in askerlerinin yeridir. Türkiye Liseliler Birliği'dir.

SİCİLİ BOZUKLARA CEVAP VERİLMİŞTİR!
Programın bir diğer konuğu Abdülkadir Selvi '' Sicili çok bozuk olan Türkiye Gençlik Birliği de olaya müdahil olmaya çalışıyor cümlesini kurmuştu. Gerici iktidar yanlısı birinin daha bize sataşmasına mı gülsek? Kendi sicilinden haberdar olmamasına mı gülsek? Yoksa çoktan beridir yürüttüğümüz mücadeleyle liseli hareketini bu noktaya ulaştırmamıza rağmen olaya müdahil olmaya çalıştığımızı sanmasına mı gülsek? Bilemedik. Sicili bozuklara cevabı 365 liseyi birleştiren ve her geçen gün onlarca üye kazanan TLB vermiştir. Kurtlar sofrasına onlar bizi tartışa dursun. Biz mücadelemize örgütlenmenin vurgusunu yaparak devam edelim. Örgütsüz güç güç değildir. TLB'ye katıl, kalemizi güçlendir.

Tarih:
Diğer Haberler