Yarınlara Umutla Bakan Kuşak

"Cenneti yeryüzünde yaratacak kuşak olduğumuzdan hiç kuşku duymadılar. Nerede bir TLB üyesi görseler, sarıldılar hemen."

Yarınlara Umutla Bakan Kuşak

YAZAR

Omuz omuza mücadele ile geçen bir yılı daha arkamızda bırakıyoruz. Beraber sevindik, beraber üzüldük ancak asla yalnız kalmadık. Gerektiğinde kendimizi, gerektiğinde ise birbirimizi yonttuk. Bazen birbirimizi eleştirmek zorunluluğunda kaldık. Fakat eleştirilerimiz, bir gül yaprağı ağırlığını geçmedi hiç bir zaman. Yarınlarımıza daima umutla baktık. Cesaretimizi kuşandık ve kararlılıkla ülkeyi yönetecek kuşağın, bizim kuşak olduğu iddiasını ortaya koyduk.


Kim Bu İddianın Sahipleri?


Türkiye Liseliler Birliği üyeleri, Nam-ı diğer TaLeBeler. 19 Ekim 2013'te, Ankara'da yüzlerce temsilcinin katılımı ile kuruluşumuzu ilan ettik. Hemen ardından Anıtkabir'e ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik. Andımızı kaldıranlara inat, en gür sesimizle Atamızın huzurunda okuduk. O günden sonra ne Mustafa Kemal'i ağızlarımızdan düşürdük, ne de onun aydınlık yolundan başka yollara serpildik. Mustafa Kemal'in "vicdan ordusu" olarak tanımladığı gençliğin en net temsilcileri olduk. Yeniden Atatürk Türkiye'sini kurma mücadelemizi, hayatlarımızın merkezine koyduk. Hiç bir zaman yılmadık. Sorumluluklarımızı daima farkında olduk. Sırtımızdaki yükü hep hissettik ancak dinlenmeyi bir an bile düşünmedik.


Ülkemizin en kritik dönemlerinde hiç susmadık. 2017 yılına dönüp baktığımızda, mücadele dolu bir yıl bıraktık arkamızda. Gençlik Meclisi, Milli Egemenlik Yürüyüşü, İstiklal Yürüyüşü, yerellerimizde yaptığımız çalışmalar ve daha niceleri. Elbette yalnız değildik bu yolda. Vatansever büyüklerimiz, yumruklarını sıktılar, bizimle beraber " Liseler Bizimle Aydınlanacak" sloganını attılar meydanlarda. Çünkü onlarda bizden eminlerdi daima. Cenneti yeryüzünde yaratacak kuşak olduğumuzdan hiç kuşku duymadılar. Nerede bir TLB üyesi görseler, sarıldılar hemen.


Yeni yıl vesilesi ile, tüm liseliler TLB üyesi olmaya davet ediyoruz. Aileler sakın ola korkmasın. "Çocuğumun geleceği ne olur" demesin. Bu ailede korkan bir kişi dahi yok. 2018 Vatanseverlerin zafere emin adımlarla yürüdüğü bir yıl olacak. Takvim yapraklarına sığmayacak kadar güzel günleri kurma iradesiyle...

 

"Yarin yanağında gayrı her şeyde"

 

Tarih:
Diğer Haberler