ABD'ye dokunan sansür yiyor

Twitter yakın zamanda Türkiye’den 7.340 hesabı kapattı.

ABD'ye dokunan sansür yiyor

Popüler sosyal medya uygulamaları son dönemde uyguladıkları sansürlerle de tartışılmaya başlandı. Başta Türkiye olmak üzere ABD menfaatlerine aykırı paylaşımlara müdahale edildi, hesaplar kapatıldı. En son geçtiğimiz günlerde 7340 twitter hesabı manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri' gerekçesiyle kapatıldı. Bu sansür sadece Türkiye’de geçerli değil. İşte sansürcü uygulamalar:

Türkiye’nin terör örgütüne yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek paylaşımları şüpheli hareket olarak nitelendirilmiş, kullanıcıların sahte hesap olduğu öne sürülmüştü. Bu kapsamda Vatan Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri olmak üzere harekâtı destekleyen hesaplar twitterda askıya alınmıştı.

FİLİSTİN SANSÜRÜ
Sansür uygulayan tek uygulama Twitter değil. Whatsapp Filistinli gazetecilerin hesaplarını engelledi. Şirket engellemelerin gerekçesini “hesap etkinlikleri ve hizmet koşullarını ihlal etmek” olarak açıkladı. Anadolu Ajansı’nın Gazze muhabirlerinden Mustafa Habbuş, İsrail’in Gazze’ye son saldırıları sırasında kişisel hesabının engellendiğini ifade etti.

İRAN’I SAVUNAN ETİKETLERE ENGELLEME
Twitter Barış Pınarı Harekatı’nı savunan hesap ve etiketleri engellediği gibi İran yönetimini savunan etiketleri de engelledi. İran’da yaşanan protesto gösterilerine ABD’li yetkililerin destek açıklamalarına tepki gösteren Tehran Times gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Gadiri, Twitter yönetiminin İran rejimini savunan etiketleri engellediğini ve İran karşıtı hesapları yükselttiğini, öne çıkardığını söyledi.

HONG KONG’DA 936 HESAP KAPATILDI
Facebook ve Twitter, Hong Kong’ta süren protestolarda Çin’i suçlayan kullanıcılara dokunmazken, gerçekleri ortaya koyan 936 hesabı askıya almıştı.

KÜBA’DA DA SANSÜR
Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez’in katıldığı söyleşiyi yayımlayan Küba’nın medya kanallarının hesapları Twitter’da askıya alındı. Komünist Parti lideri Raul Castro, kızı Mariela Castro, devlet kurumlarına ait resmi hesaplar, gazetecilerin ve bazı devlet görevlilerinin hesapları da askıya alındı.

MADURO’DAN TWİTTER’A TEPKİ
Twitter 2017’de Venezuela’da 180 hesabı askıya almıştı., Twitter’ın hükümet yanlılarına ve takipçilerine baskı yaptığını ileri süren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, binlerce takipçisinin engellendiğini savundu.

RUS MEDYASINA REKLAM YASAĞI
Twitter 2017’de Rusya’nın Russia Today ve Sputnik kuruluşlarına 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale etme girişimleri iddiasıyla reklam yasağı getirmişti.

Tarih:
Diğer Haberler