Açılım 'Gelecek'miş!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, PKK bağlantılı belediye başkanlarının yerine atanan kayyumları eleştirdi.

Açılım 'Gelecek'miş!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'nde konuştu. Doğu, Güneydoğu bölgesinde geçmişte büyük acılar yaşadığını söyleyen Davutoğlu, 'açılım sürecine' atıfta bulunarak şunları söyledi:

KAYYUMLARI HEDEF ALDI
“Bir taraftan PKK terörü, diğer taraftan bu terörden beslenenler, sizlere, ülkemize ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördüler. Önce Kürt'ü bir mesele haline getirdiler sonra da Kürt meselesini çözümsüzlüğe mahkum ettiler. Bunların bildiği sizin oyunuzu almak alamıyorsa da sizlere bir kayyum gönderip arkalarını sizlere dönüp gitmek. Sandığa karşı dağıl koyanlar da size kime oy verirseniz verin atadıkları bir KCK komiseri ile kendi istediklerini yapanlar da bu milletin bu iradesini bir daha teslim alamayacaklar. Ne kayyum ne KCK komiseri, demokratik ve vatandaşlarımızın iradesine dayalı bir sistem öngörüyoruz. Sizleri yoksulluğa mahkum ederek iktidar olanların düzenini bitireceğiz. Bunların düzeni yasaklar düzenidir. Gelecek Partisi KHK düzeninin de kayyum düzeninin de bitmesi için yola çıkmıştır.”

“Terörle iş birliği iddiasıyla belediyelere kayyum atayanlara şimdi sormak gerekmez mi; kırmızı bültenle aranan bir teröristi ekranlara çıkaran TRT'ye ne zaman kayyum atayacaksınız?” diyen Davutoğlu şöyle sürdürdü: “Gelecek Partisi, ülkenin demokratikleşme sorunlarını çözmüş, toplumsal yaralarını sarmış, her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için geliyor. Bu bağlamda tüm demokratik ve kalkınmış ülkelerde olduğu gibi anadilin eğitim ve sosyal hayatta güçlendirilmesinin toplumsal kardeşliğimizi tahkim edeceğine inanıyoruz.

'VESAYET REJİMİ KAYYUMU'
“Sizin kendi kendinizi yönetmenizi istemiyorlar. Çünkü demokrasiden korkuyorlar. Siz bir belediye başkanı seçiyorsunuz Kandil PKK silah zoruyla bir KCK kayyumu atıyor, PKK'nın kayyumundan kurtulsanız bu sefer vesayet rejimini kayyumu geliyor. Her ikisi de vatandaşımızın özgür iradesine inanmıyor, milli iradeye tahammül edemiyor. Ama biz bu kayyuma karşı çıkarken şunu da söylüyoruz asla bir daha bu bölgenin Kandil'in KCK'sına da teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Ne Kandil ne kayyum ne KCK, demokratik yolla seçilmiş bir belediye başkanı... Bu kıskacı kıracağız. Ne otoriter bir sistem ne de terör.”

'ESKİ TÜRKİYE' RAHATSIZLIĞI
Türkiye'nin Atlantik sisteminden kopuşunun ardından izlediği politikaları her fırsatta eleştiren Davutoğlu, Diyarbakır'da da benzer açıklamalar yaptı:

“Ülkemizde bütün başlıklarda bir geriye dönüş bir anlamda 90'lı yıllara dönüş var. Bu koalisyon ortakları her şeyin değer kaybetmesine sebep olurken, adeta her şeyimizi değersizleştirmek için ant içmişler. Çünkü eski Türkiye'ye aşık oldular. Eski Türkiye demek her şeyimizin değerinin düşürülmesi ve kaybedilmesi demek. İşte bakın, paramızın değerini nasıl düşürdüler.”

SUR KAYMAKAMLIĞI'NDAN 'KÜRTÇE MEVLİD' İDDİASINA YALANLAMA
Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı, bir mahallede imamın, taziyede Kürtçe mevlit okunduğu için jandarma tarafından uyarıldığına yönelik iddiayı yalanladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bir haber sitesinde "Sur ilçesi Satı Mahallesi'nde, mahalle imamının taziyede Kürtçe mevlit okuduğu için jandarma tarafından uyarıldığı, mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasını istediği" haberinin yer aldığı belirtildi.

İddiaların asılsız ve yalan olduğu belirtilen açıklamada, böyle bir olayın gerçekleşmediği bildirildi.

Kürtçe mevlidin okunmasının önünde hiçbir engel bulunmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan araştırmada, taziye sahipleri, mahalle imamı, muhtarı ve sakinleri, hiçbir şekilde böyle bir hadise yaşanmadığını teyit etmişlerdir. İddia kurgulanmış bir kara propagandadır. Zira taziyeevinin açık olmadığı, taziye kurulmadığı, mevlit okutulmadığı da bütün şahitlerin şahitliğiyle sabittir. Düzmece iddiayla ilgili haberde kullanılan fotoğraflar dahi Satı köyüne ve Sur ilçesi jandarma araçlarına ait değildir. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak, ilçemizi, şehrimizi ve kardeşliğimizi karalamak üzere ortaya atılan iddia ve iddia sahiplerini şiddetle kınıyoruz."

Tarih:
Diğer Haberler