Arınç Biden'ı seçti

Bülent Arınç, Türkiye'yi açıkça tehdit eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhalefeti destekleyerek indirme hesabı yapan Biden'ı güzelledi.

Arınç Biden'ı seçti

FETÖ ilişkisiyle ve yaptığı açıklamalarla tartışma konusu olan ancak hâlâ Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği devam eden Bülent Arınç, “Trump'ın karşısındaki kimse onu seçerdim” diyerek Joe Biden'a destek verdi. Türkiye'de iktidarın Atlantik çizgisinde olduğu 2002-2012 dönemini öven, o sırada ABD ile iyi ilişkiler olduğunu anlatan Arınç'a göre seçimi Biden de kazansa ABD ile eskisi gibi ilişkiler kurulabilir! Biden'le anılarını da anlatan Arınç şöyle konuştu: “Sonra ben ABD'de Biden'le 1,5 saatlik bir görüşme yaptım. Biden, Obama'nın yanında yerini dolduran bir insandı. Evlat acısı görmüş, düşünebilen, duygusal, yeri geldiği zaman İrlanda'dan şiir örnekleri veren, Türkiye'yi sevdiğini söylemişti.”

'ABDULAH BEY'İN AYRILIĞINA ÜZÜLÜYORUM'
Arınç önceki gün Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Ersoy'un “Grup Başkanı olarak yaptığınız konuşmalar. Diliniz değişti mi?” sorusu üzerine Arınç şunları söyledi:

“O konuşmalarda hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Kendi başıma mitingler yaptım. Beraber yola çıktıklarımızı, Milli Nizam'da olsa bile, Milli Selamet'te olsa bile unutmadım. Abdullah Bey'in ayrılığına fevkalade üzülüyorum. Ama şartlar bunu getirdi. Kimisi çok özel, kimisi kamuya mal olmuş bunu tetiklemiş olabilir. Her şeye rağmen Abdullah Bey karşıya geçmemeliydi. Abdullah Gül konusunda kırgınlık yaşadığını düşünüyorum.”

'ERDOĞAN'IN ÇEVRESİNDEKİLER KAPIYA KONMAYI BEKLİYOR'
“15 Temmuz'dan sonra net bir şekilde pozisyonumu belirledim dediniz. Ak Parti içerisinde size yönelik yoğun eleştiriler devam ediyor mu? Eğer ediyorsa sebebini neye bağlarsınız?” sorusunu Arınç şöyle yanıtladı: “Ak Parti içinde beni hedef alan bir tane akıllı insan yok. Ak Parti kitlesi beni sever. Ben güçlü bir siyasetçiyim. Bunu kendim konuşmak istemezdim. Sayın Erdoğan'la bizim aramızdaki ilişki özeldir. Dost çevrelerinde bana 'Abi' diye hitap etmiştir. Benim için bir gururdur bu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çevresinde 10 kişi falan vardır. Kapının önüne süt şişesi gibi konulmayı bekliyorlar. Bunlar çok da etkili değiller.”

MUHALEFETE TEPKİSİ YOK
Programda, ABD Başkan Adayı Joe Biden'in "Türkiye'de muhalefete iktidara gelmesi için destek vermeliyiz” sözleri de konuşuldu. Arınç muhalefetin tavrına yönelik eleştirileri şöyle değerlendirdi: “Muhalefeti geliştireceğiz demesi, Erdoğan'ın gidişine laf söylemesi densizliktir. Muhalefet bu kadar olmasa bile karşı çıktı. CHP, MHP, İyi Parti de gereken cevapları verdi. Ama arkasından 'Niye şimdi bu oldu' demenin anlamı yok.”

Biden hakkındaki soruya ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirerek yanıt veren Arınç, şöyle sürdürdü: “Trump başkan, dördüncü yılı dolmak üzere. Kudüs gitti, Filistin gitti. Kudüs'ü başşehir ilan ettiler. İsrail'in alanını genişletti. Filistin davasını kendine dava edinmiş bir Türk için Müslüman için bağışlanamaz bir suç. Çevresindeki Arap ülkelerini baskıyla, korkutarak yanına çekti. Mısır, Suudi Arabistan, Arap Emirlikleri böyle. Kudüs de bugün maalesef elden gidiyor.”

Tarih:
Diğer Haberler