Avrupa'daki eylemleri PKK örgütlüyor

Avrupa’da gerçekleştirilen eylemler de 'Boğaziçi Direnişi' adı altında Türkiye karşıtı açıklamalara sahne oldu.

Avrupa'daki eylemleri PKK örgütlüyor

Boğaziçi Üniversitesi üzerinden Avrupa’da gerçekleştirilen eylemlerin çağrıcılarının PKK ile ilişiği olan örgütler ve firari FETÖ’cüler olması dikkat çekti.

Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde yapılan eylemlerde PKK’ya yakın örgütlerin flamaları dalgalandırıldı. Berlin’de gerçekleştirilen eyleme FETÖ'ye yardım davasının firari sanığı Can Dündar da katıldı. “Bugün hepimiz Boğaziçiliyiz, hepimiz LGBTİ’yiz. Türkiye’de kim eziliyorsa onun yanındayız” diyen Dündar, Türkiye’de ezilen terör örgütlerine selam gönderdi.

Stuttgart’ta Boğaziçi Direnişi adı altında toplanan HDP’liler terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın ve diğer terör tutuklularının serbest bırakılması için çağrı yaptı. Almanya’da gerçekleştirilen eylemlerde DGB, AGIF, SKB, Partizan ve Dersim İnşa Kongresi gibi terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan grupların bayrak ve flamalarının olması gözden kaçmadı.

Fransa’da gerçekleştirilen eylemde ise terör örgütü PKK yandaşları Paris Sorbonne Üniversitesi'nde bir araya gelerek LGBT bayrakları salladı.

İsviçre’nin Lozan şehrinde SYKP’nin düzenlediği eylemde Türkiye düşmanı pankartlar açıldı.

Türkiye’nin PKK ve FETÖ’ye yönelik her mücadelesine “insan hakları” ve “düşünce özgürlüğü” eleştirisi yapan Avrupa Parlementosu'nun Hollandalı temsilcisi Kati Piri de Hollanda’daki eylemlere katıldı. Kati Piri sosyal medya hesabından "Uluslararası dayanışma sınırlarla bitmiyor. Türkiye'deki demokratları desteklemek için konuşmaya devam edeceğim. Boğaziçi öğrencileri için, Osman Kavala için, Selahattin Demirtaş ve daha fazlası için" sözlerini paylaştı.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler