HDP-PKK organik bağı iddianamede

PKK'ya bağlı DGH ve DÖH adlı gençlik örgütlenmesinin HDP Gençlik Meclisi çatısı altında hareket ettiği belirtildi.

HDP-PKK organik bağı iddianamede

 

 

PKK'ya bağlı DGH ve DÖH adlı gençlik örgütlenmesinin, eylemlerine legal görünüm kazandırmak amacıyla HDP Gençlik Meclisi çatısı altında hareket ettiği belirtildi.

HDP'nin kapatılmasının tartışıldığı günlerde, PKK'ya yönelik soruşturmalarda delil niteliğinde iddianameler hazırlanıyor. Bunlardan biri de Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde yer aldıkları gerekçesiyle 7'si tutuklu 20 sanık hakkında hazırladığı iddianame. Burada “HDP Gençlik Meclisi ile terör örgütü PKK/KCK arasında organik bağın bulunduğu, örgütün sözde yöneticileri tarafından yapılan çağrıların talimat olarak algılandığı” tespitine yer verildi.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanıkların "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Kentte çeşitli tarihlerde duvarlara yazılan örgütsel içerikli yazılarla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çalışma yürütüldüğü bildirilen iddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına bağlı olarak "DGH" ve "DÖH" adı altında faaliyet gösteren gençlik örgütlenmesinin, eylemlerine legal görünüm kazandırmak amacıyla "HDP Gençlik Meclisi" çatısı altında hareket ettiği aktarıldı.

İddianamenin, "HDP Gençlik Merkezleri kuruluşu" başlıklı bölümünde, terör örgütü PKK'nın kuruluşundan bu yana kırsala katılım ve örgütlenme faaliyetlerinde gençlik yapılanmasına büyük önem verdiği belirtildi.

'KARAR GEÇEN YIL ALINDI'
Örgütün operasyonlarla ağır darbeler aldığı anlatılan iddianamede, bu nedenle şehir merkezlerinde, üniversitelerde örgütsel faaliyetlerinin aktif hale getirilmesi yönünde çağrılar yaptığına işaret edildi.

İddianamede, gençlik yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösteren örgütlenmelerin, eylemlerine yasal görünüm kazandırmak, güvenlik güçlerince yapılabilecek muhtemel operasyonlara engel olmak için legal görünümlü yapılanmalara ihtiyaç duyduğu vurgulandı. Bu nedenle geçen yıl Ankara HDP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda gençlik örgütlenme faaliyetlerinin bundan sonra "HDP Gençlik Meclisi" adı altında yürütülmesinin kararlaştırıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, birçok ilde HDP Gençlik Meclislerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yapılan aramalar sırasında örgütsel dokümanların ele geçirildiği ifade edildi.

'HDP TALİMATLARI GECİKMEKSİZİN YERİNE GETİRDİ'
PKK'nın sürekli sürece göre değişik eylem talimatları verdiği aktarılan iddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu: “Yapılan eylem çağrıları neticesinde birçok ilde şiddet eylemlerinin gerçekleştirildiği, eylemlerin tamamında terör örgütünün sözde bayrakları ile örgüt elebaşının posterlerinin açıldığı, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganların atıldığı bilinmektedir. Örgütün elebaşı ve sözde üst düzey yöneticileri tarafından müzahir basın organlarından yapılan eylem talimatlarının HDP Gençlik Merkezleri tarafından gecikmeksizin yerine getirildiği ve çeşitli eylemlerin yapıldığı anlaşılmıştır. Yapılan incelemelerde, tüm eylemlerin terör örgütünün sürece göre değişen talimatları ile gerçekleştirildiği, eylemlerin tamamında terör örgütünün sözde bayrakları ile posterlerin açıldığı ve yasadışı sloganların atıldığı görülmüştür."

"HDP Gençlik Meclisi ile PKK/KCK silahlı terör örgütü arasında organik bir bağın bulunduğu" tespiti yapılan iddianamede, gençlik meclisinin örgütün güdümünde hareket ettiği, sözde yöneticileri tarafından yapılan çağrıların talimat olarak algılandığı belirtildi.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler