
Osmangazi ilçesinde bulunan Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri derslerini gerçeğiyle birebir aynı duruşma salonlarında hakim, savcı, avukat, suçlu ve davacı eşliğinde işliyor.
YAPACAKLARI MESLEKLERİ YAKINDAN TANIYORLAR
Öğrenciler, uygulamalı dersler sayesinde ileride yapacakları meslekleri daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Adalet bölümünü okuyan öğrenciler, uygulama sınıflarında, senaryo gereği mahkeme kuruyor ve suçluları yargılayıp cezaevine gönderiyor.

İŞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYORLAR
Öğrenciler, okul içinde demir parmaklıklar ile kaplanan ve içerisinde maket mahkumların konulduğu cezaevinde mahkumların üst aramalarının nasıl yapıldığını, kelepçenin ne şekilde takıldığını öğreniyor.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"
Okullarındaki Adalet Bölümüyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ali Cihan,"Bursa’da adalet alanı olan meslek lisesi bizim okulumuz. Okulumuzda zabıt katipliği ve infaz koruma memurluğu dallarında öğrencilerimizi sektöre yetiştiriyoruz. Amacımız öncelikle hukuk fakültelerine öğrenci yetiştirmek eğer akademik eğitimi tercih etmeyen öğrencilerimiz varsa bu öğrencilerimizle adliyede zabıt katipliği, ceza evlerinde infaz koruma, ilerde yazı işleri müdürlüğü ve ceza evi müdürlüğü gibi önleri açık meslek alanlarında eğitim vermeye devam ediyoruz" dedi.
