Şırnaklı kadınların HDP önündeki eyleminde 23’üncü hafta

Şırnak'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP il binası önündeki eylemlerini 23’üncü haftada da sürdürdü.

Şırnaklı kadınların HDP önündeki eyleminde 23’üncü hafta

Şırnak'ta çocukları ve yakınları PKK'lı teröristlerce kaçırılan aileler, şehit ve gazi yakınları ile Şırnaklı kadınlar, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde yürüyüş yaparak, ellerinde Türk bayraklarıyla PKK'yı protesto etti. Güvenlik önlemleri eşliğinde HDP İl Başkanlığı önüne gelen kadınlar, HDP'ye ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi. PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK", "Tırnakçı HDP", "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

 

Terör örgütü PKK tarafından 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Metin için HDP binası önüne gelen Emine Üstek, oğlunun kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, "yaklarımda güç kuvvet olduğu müddetçe HDP binasının önünden gitmeyeceğim. HDP oğlumu geri getirsin. İnsanoğluna üzülmez mi, ben de oğlumu özlüyorum. Niye zenginlerin çocuğunu almıyorlar da fakir fukaranın çocuklarını kaçırıyorlar dağa. Artık gözyaşlarımız akmasın. Çocuklarımız HDP geri getirsin" dedi. HDP binası önüne, 5 yıl önce 14 yaşındayken, kaçırılan oğlu Doğan için gelen Hamdiye Arslan, "biz çocuklarımız için HDP önüne geliyoruz. Ben çocuğumu HDP'den istiyorum. Çünkü onlar kendi elleriyle götürdüler. Kendi elleriyle geride getirsinler. Biz böyle sokakta olacağız çocuklarımızı geri alana kadar. Ben çocuğumu istiyorum. Oğlumu önce Allahtan sonra hak hukuk diyen devletlerden istiyorum. Benim oğlumu satanlardan Allah hakkımı alsın. Onlar çocuklarını Avrupa'ya gönderiyorlar. Bizim çocukları ise dağa gönderiyorlar. Tek suçumuz fakir olmamızdır. Onlar çocuklarını okutup memur yapıyorlar. Zenginler fakirleri sattı. Biz kanın durmasını istiyoruz. Dünyada kimse ölmesin" dedi.


 talaebe.org

 

Tarih:
Diğer Haberler