Sosyal medya şirketlerinde yeni dönem!

Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu kapsamında, şirketler temsilcilik açma işlemlerini bu hafta tamamlayacak.

Sosyal medya şirketlerinde yeni dönem!

Türkiye'de bir milyondan fazla abonesi bulunan sosyal ağlar için getirilen Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu kapsamında, şirketler temsilcilik açma işlemlerini bu hafta tamamlayacak. Temsilcilik açmayı kabul eden şirketlerden VK ve Dailymotion gerçek kişi temsilci başvurusu kapsamında, şirketlerini temsil edecek kişileri görevlendirdi. Youtube, Tiktok, Facebook ve Instagram'ın ise bu hafta temsilciliklerini açacakları öğrenildi.
 Sosyal medya şirketlerinde yeni dönem! Bu hafta tamamlanacak


Türkiye'nin sosyal medya kullanıcılarının haklarını korumak için hazırladığı ve küresel ölçekte ses getiren Sosyal Medya Yasası sonrası şirketlerin temsilcilik açma çalışmaları da devam ediyor. Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan ve reklam yasağı başlamadan önce temsilcilik açmayı kabul eden şirketler bu hafta temsilcilik açma işlemlerini tamamlayacak.

 

Bu kapsamda VK ve Dailymotion gerçek, Youtube, Tiktok, Facebook ve Instagram ise tüzel kişi temsilci bulundurma yönünde tercihte bulunmuştu. İki şirket Türkiye'de kendilerini temsil edecek kişilerin atamasını gerçekleştirirken, daha yaygın olarak kullanılan sosyal ağlar ise bir şirket kurarak temsilcilik açma yöntemini seçti. Şirketlerin BTK'ya gerekli izinler için başvuru yaptıkları ve bu hafta alınacak izinlerle birlikte temsilcilik kurulumunu tamamlayacakları belirtildi.

 

TWİTTER VE PİNTEREST'E REKLAM YASAĞI BAŞLADI

Bugüne kadar temsilcilik açmayı kabul etmeyen yalnızca Twitter ve Pinterest kaldı. 19 ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak başlayan reklam yasağı çerçevesinde, reklam yasağı uygulamasını BTK, BDDK, TCMB, VDK ve ilgili tüm kamu kurumları denetleyecek. Reklam veren şirketlere de ceza kesilecek.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler