30 AĞUSTOS ÇALGI ÇENGİ BAYRAMI DEĞİLDİR!

Türk milletinin ve Türk gençliğinin 30 Ağustos’u konserlere sığdırmayacağını bir kez daha görmüş olduk.

30 AĞUSTOS ÇALGI ÇENGİ BAYRAMI DEĞİLDİR!

30 AĞUSTOS ÇALGI ÇENGİ BAYRAMI DEĞİLDİR!

30 Ağustos 1922’de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız şanlı zaferimiz günümüzde bize tarihi bir zaferden çok alelade bir yılbaşı eğlencesi gibi konserlerle geçirilecek bir günmüş gibi öğretilmeye çalışılıyor. Fakat biz Atatürk Gençliği olarak Onbeşlilerden aldığımız korkusuzluk mirasıyla, Mustafa Kemal’den aldığımız kararlılıkla diyoruz ki 30 Ağustos konserlere sığdırılamaz!


30 Ağustos çalgı çengi bayramı değildir. 30 Ağustos Türk milletinin vatan ve hürriyet mücadelesinin başarıya ulaştığı gündür. 30 Ağustos günü emperyalist itilaf devletlerine karşı verdiğimiz hürriyet mücadelemizde nasıl zafere ulaştıysak bugünde Amerikan emperyalizmine karşı verdiğimiz mücadele ile tam bağımsızlığa aynı kararlılıkla ulaşacağız.


10 Kasım’a nasıl “yas değil, mücadele günü!” diye bakıyorsak, 30 Ağustos’a da çalgı çengi bayramı değil, zafer için mücadele günü gözüyle bakıyoruz. Bizler, TLB’liler olarak konserlere sıkıştırılmış 30 Ağustoslar için değil, emperyalizmle mücadelede zafer günü olan 30 Ağustoslar için savaşıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz!


Kendine sanatçı diyen pek çok ‘’sanatçıya’’ baktığımızda ne sanatçılıkla ne Türkiye’nin geçmişine veya geleceğine ne de 30 Ağustos'un mücadele ruhuna yakışacak bir sanatçılık görmüyoruz. Gençliği uyuşturucuya, kumara, israfa, eşcinselliğe özendiren sanatçılar mı yansıtacak bu mücadeleci ruhu?


Türkiye Liseliler Birliği Bursa Teşkilatı olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayına katılarak Eren Bülbül gibi, Onbeşliler gibi, Mustafa Kemal gibi 30 Ağustos’un konserlere sığmayacağını “Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın 30 Ağustos”, “Onbeşliler 100 Yıldır Vatan Savunmasında” yazan dövizlerimizle başta Bursa halkına sonra tüm Türkiye’ye sesimizi duyurmak amacıyla meydana çıktık. Bu eylem sırasında bizlerle aynı düşüncelere sahip gencinden yaşlısına, sivilinden görevlisine kadar pek çok insanın takdirini aldık, fotoğraflar çekildik. Türk milletinin ve Türk gençliğinin 30 Ağustos’u konserlere sığdırmayacağını bir kez daha görmüş olduk.


Bütün sıra arkadaşlarımızı 30 Ağustos’u “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” diye haykıran, Eren Bülbül’ün sıra arkadaşlarının yaşatacağını, Bursa Nutku’nu kendine rehber edinen “Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın 30 Ağustos” deyip gericiliğe, bölücülüğe ve emperyalizme karşı savaş bayrağını göndere çekmiş Türkiye Liseliler Birliği saflarına katılmaya davet ediyoruz.

 

Muhammed Olga
TLB Bursa İl Başkanı ve GYK Üyesi

Tarih:
Diğer Haberler