Atatürkçü Liseliler: Tatilde değil izindeyiz!

Tatilde değil, Atatürk'ün izindeyiz dedik. Türkiye'nin dört bir yanında Atatürkçü Liseliler Buluşmaları gerçekleştirdik.

Atatürkçü Liseliler: Tatilde değil izindeyiz!

Atatürkçü Liseliler: “Tatilde Değil İzindeyiz!”

Türkiye Liseliler Birliği, “Tatilde değiliz, İzindeyiz!” sloganıyla, 7 günde 16 merkezde Atatürkçü Liseliler Buluşmaları gerçekleştirdi. Liseliler, ekonomik krizden terörle mücadeleye, eğitim sisteminden kültür-sanata Türkiye’nin sorunlarını tartıştılar, Atatürk’ün halkçı, kamucu, devrimci ve milliyetçi programıyla çözümler ürettiler.

"Üretirsek Dolar Bizi Etkilemez"

Liselilerin ekonomiye ilişkin fikirlerini aktaran TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan, “TLB üyesi dahi olmayan liseliden TLB kadrolarına kadar herkes, ekonomik sorunların köklü çözümü için üretim yapmanın zorunluluğunu ifade etti. Dünyadan örnekler veren arkadaşlarımız ‘Çin, Kore, Japonya gibi ülkelerde de dolar yüksek ancak üretim yaptıkları için bizim gibi etkilenmiyorlar.’ dediler. Türkiye’deki bu gidişatın Atatürk döneminde olduğu gibi devlet müdahalesiyle ve devletçilikle düzeleceğini söyleyen arkadaşlarımız, devrimsel adımlar atılması gerektiğinin altını çizdiler.” dedi.

Z Kuşağı Değil, Türk Gençliği

Buluşmalardaki gözlemlerini aktaran TLB Genel Sekreteri Barış Dikmen: “Gençliğin gündemi milletin gündemi. Liseliler, meslek liselerinin geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını istiyor. Üniversitelerdeki ihtiyaç fazlası bölümler ve kontenjanlar yerine üretime dönük eğitim planlaması yapmak gerek diyor. Hükümetin eğitim ve ekonomi politikalarını eleştiren liseliler, muhalefetin gençliği ‘oyun konsolu ve internet paketi’ gibi sanallıklara sıkıştırmasından rahatsız. Z Kuşağı kavramının gençliği yönlendirmek için uydurulmuş bir kavram olduğunun herkes farkında. ‘Z Kuşağı değiliz, Türk gençliğiyiz.’ buluşmalarımızda altı çizilen vurguların başında geliyor. Gençlik, ekonomik sorunları tartışırken Mavi Vatan’ın savunulması ve terörle mücadeleyi de gündeminden çıkarmıyor.” dedi.

Bir Yeni TLB Teşkilatı Daha Kuruldu

TLB Genel Başkan Yardımcısı Peri Ayhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Karabük’teki buluşmada TLB Safranbolu İlçe Başkanlığı kuruldu. Liselilerin heyecanını aktaran Ayhan, “Buluşmalar kapsamında Edirne, Tekirdağ Çorlu ve Karabük Safranbolu’ya gittim. Bu merkezlerde kız öğrencilerin öne çıktığını gördük. Başkanlardan başlayarak yönetim kurullarımızda ciddi bir kız öğrenci ağırlığı var. Kadın mücadelesi diğer mücadele alanlarından ayrılamaz. TLB’de geleceğin kadın yöneticileri yetişiyor, Türkiye’nin tüm sorunlarına kafa yoran gerçek liderler yetişiyor. Bugünün Kara Fatmaları, Nene Hatunları, vatansever gençleri TLB’de birleşiyor... Son olarak Karabük’ten bize telefonla ulaşan Cansu Çınar arkadaşımız önderliğinde kalabalık bir toplantı yaptık ve Safranbolu ilçe teşkilatımızı kurduk. Hepsinin gözleri ışıl ışıl. Tam bağımsız, üreten, kenetlenmiş ve mutlu Türkiye’yi bu azim ve kararlılıkla kuracağız.” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler