Bugünün Onbeşlileri Görev Başında: Erenler Yaşasın HDP Kapatılsın!

Liseliler Çanakkale Şehitlerini andı ve HDP/PKK terörüne karşı HDP’nin kapatılması talebini duyurdu.

Bugünün Onbeşlileri Görev Başında: Erenler Yaşasın HDP Kapatılsın!

Çanakkale Zaferinin 106. yılında Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) önderliğindeki liseliler Ankara, İstanbul, İzmir, Konya başta olmak üzere on ilde Çanakkale Şehitleri için gerçekleştirdiği anma buluşmalarında HDP ve PKK terörüne karşı da açıklama yaptı. Liseliler açıklamalarında “On Beşliler Vatan Savunmasında: Erenler Yaşasın HDP Kapatılsın” pankartı taşıdı. Ellerinde “Diyarbakır annelerinin yanındayız, Selahattin Demirtaş Teröristtir, Erenler Yaşasın HDP Kapatılsın, Kapatma davası İnsanlık davasıdır, Yasama Yürütme Yargıtay, Onbeşliler Görev Başında” yazan dövizler tuttu. “Hepimiz Ereniz PKK’ya Yeteriz” sloganı atan liseliler Çanakkale Zaferi’nde cepheye giden On beşlilerin ruhuyla HDP’nin kapatılmasını talep ettiklerini ifade etti.

TLB: HDP'yi kapatacağız

Açıklamalarına başta 18 Mart şehitleri olmak üzere tüm terörle mücadele şehitlerini anarak başlayan liseliler, Çanakkale'nin bugünkü on beşlileri olan lise öğrencileri olarak HDP Kapatılsın imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. TLB açıklamalarında, Türkiye'nin dört bir yanındaki vatanseverlerden imzalar toplayacağını ve HDP kapatılsın talebini tüm Türkiye’ye yayacaklarını duyurdu.

Fıratların, Necmettinlerin, Aybükelerin, Fethi Sekinlerin, Eren Bülbüllerin davası

Liseliler HDP’ye açılan kapatma davasının sevincini yaşadıklarını belirtti. Türk milletinin ve Türk gençliğinin talebinin çok net olduğunu söyledi. Liseliler bu talebi “HDP kapatılsın; Fethi Sekinler yaşasın, Aybüke Yalçınlar yaşasın, Eren Bülbüller yaşasın” diyerek açıkladı.

“HDP'yi kapatma davası, Türkiye'nin davasıdır, Türk gençliğinin davasıdır, insanlık davasıdır” diyen liseliler Türk milletini 7 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan HDP Kapatılsın Mitingine davet etti.

TLB Ankara İl Başkanı Rüveyda Mankan:

Türk gençliğini bu yalanlarla kandıramazsınız.

Biz televizyon programlarında konuşturulan kukla siyasetçilerin ayaklarını ABD’ye bastığını çok iyi biliyoruz. Biz ordumuzun, askerimizin yanında PKK'nın ve onun siyasi ayağı HDP'nin tam karşısında mücadeleye hazırız. Ülkemizde bölücülüğe geçit vermiyoruz.

 

TLB Muğla İl Başkanı Esra Su:

Tüm şehitlerimize ve milletimize söz veriyoruz: HDP kapanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Başka Eren Bülbüller, Aybüke Yalçınlar ölmesin diye kendimizi siper edeceğiz. Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalistlere 106 yıl önce Çanakkale'de nasıl izin vermediysek, bugün de izin vermeyeceğiz.

 TLB Eskişehir İl Başkanı İslam Esen:

Milletimizden topladıkları vergiler, PKK’ya mühimmat, şehirlemize bomba olarak geri dönmektedir. HDP’nin siyasetleri Kandil’den belirlenmektedir. PKK’nın siyasetleri milletin meclisinde barınamaz! O yüzden HDP’nin kapatılması milletimiz için zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye Liseliler Birliği olarak, Türk Gençliği olarak görevi, gençliğe hitabeden alıyoruz. Bugün onbeşliler ruhuyla buradan sesleniyoruz, HDP kapatılmalıdır!

Tarih:
Diğer Haberler