Gaffar Baba’nın Evlatlarıyız!

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’nun bayrağı ellerimizdedir, mücadeleleri bizimle sürmektedir. Türk genci emperyalizme boyun eğdirecektir.

Gaffar Baba’nın Evlatlarıyız!

YAZAR

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya ilinin Hendek ilçesinde doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji'nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi'nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne Komiser Yardımcısı olarak atandı. Bu ilde Emniyet Amirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfi etti. 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

 

Hizbullah’ın Belini Kırdı

Gaffar Okkan Diyarbakır’da bulunduğu süre zarfında Diyarbakır halkına ve Diyarbakır’a sayısız yardımı dokunmuştur. Hizbullah'ın çökertilmesinde çok kritik roller oynamış, Hizbullah’ın kurucu elebaşı Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'daki villasında yakalanmasında önemli rol üstlenmiştir.

 

Kadın Polislerin Önünü Açtı, Devlet Halkla Kucaklaştı

Kadın polislerimiz Diyarbakır'da ilk kez Gaffar Okkan’ın emriyle sokağa çıktılar, trafiği yönettiler. Gaffar Okkan; iki küçük otomobil aldı ve mavi-beyaza boyattı, İkişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ediyor, diğeri de yürümekte zorlanan yaşlılara yardım etmekteydi. Havaalanındaki kadın polisler yaşlı yolcuların bilet işlemlerini yapıyordu ve uçaklarına kadar götürüyordu. Gaffar Okkan havaalanına tekerlekli sandalye aldırdı.

Okkan'ın Diyarbakır’a yaptığı ilklerden biri de şehrin kritik noktalarına kurdurduğu kameralardı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekrandan Diyarbakır sokaklarını gözlerdi.

“Gaffar Baba!”

Gaffar Okkan nitekim Diyarbakır halkının sevgisini koşulsuz bir biçimde kazanmıştı. Diyarbakırspor'un Süper Lig’e yükselmesi için uğraş veren Gaffar Okkan, bunun için yoğun işleri arasında sanki bir kulüp yöneticisi gibi emek sarf etmekteydi. Gaffar Okkan, yeşil kırmızılı ekibin sahasında oynadığı tüm maçları, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olmasıyla taraftarın da kalbini kazanmıştı. Diyarbakırspor taraftarlarının, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Okkan, bir gün Diyarbakır stadyumunda “Gaffar Baba” tezahüratı ile karşılandı. Gaffar Okkan sadece Diyarbakır halkının sevgisini kazanmakla kalmamış tüm Türk milletinin gönlünü kazanan bir kahraman olmuştur. Sadece Diyarbakır şehrinde 142 çocuğa Ali Gaffar adı verildi. Türkiye’ de ise bu sayı binlere ulaştı.

 

Bölücülüğe Tunç Eli Halka Şefkat Eli

Gaffar Okkan gün geçtikçe Diyarbakır’ı çok değiştiriyor ve geliştiriyordu. Diyarbakır’da bulunduğu süre zarfı içerisinde bölücülüğe, teröre karşı devlet-halk kaynaşmasını en üst safhaya taşımaktaydı. Gaffar Okkan terör örgütlerinin, terör sempatizanlarının ve kontrgerillanın bölücü, faşist faaliyetlerinin durdurması sebebiyle Amerika’nın bir hedefi haline geldi.

 

Aynı Mücadele Aynı Kader

Ondan tam 8 yıl önce emperyalist güçlerin hedefinde olup suikaste kurban giden Uğur Mumcu ile aralarındaki tek benzerlik 8 yıl ara farkla suikaste kurban gitmeleri değildir. Mumcu ve Okkan, emperyalizme, terörizme ve Amerika’ya karşı çok güçlü bir savaş açmışlardı. Bu iki isim eğer yaşayıp başarılı olabilselerdi o hainlerin girişimleri çok önceden son bulacaktı. Bu yüzden hainliğin üzerine hiç korkmadan giden bu iki ismi hefef aldılar. Tam burada görev biz Atatürkçü, devrimci Türk gencine düşmekte.

 

Gaffar Baba ve Diyarbakır Anneleri

Gaffar Okkan’ın 19 yıl önce teröre ve terör kuyrukçularına karşı güttüğü mücadele şu anda terörün siyasi uzantısı HDP’ye kepenk kapattıran, dağa zorla kaçırılan çocuklarını terör örgütü elinden kurtarmak isteyen Diyarbakırlı analarımız tarafından yürütülmekte.

TGB ve TLB’nin de mücadelesi Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan çizgisindedir. Bizler Atatürkçü Türk gençleri olarak emperyalizm uşaklarına, teröristler ile el ele yürüyenlere ve Amerika’yı sevindirecek hamlelerde bulunup kol kola girenlerin tam karşısındayız!

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’nun bayrağı ellerimizdedir, mücadeleleri bizimle sürmektedir. Türk genci emperyalizme boyun eğdirecektir. Yeni Gaffar Okkanlar yeni Uğur Mumcular biz Atatürkçü gençler içinden çıkacaktır. Türk genci var olduğu sürece Uğur Mumcular, Gaffar Okkanlar bitmez.

Betül KELEŞ

TLB Sakarya İl Yöneticisi

talebe.org

 

Tarih:
Diğer Haberler