Geleceğin Önderleri TaLeBe Yaz Kamplarında Yetişiyor

Türkiye Liseliler Birliği Geleneksel Yaz Kampları, Türkiye’nin her yerinden gelen liselilerin katılımıyla, 27 Temmuz’da Muğla Milas’ta başladı.

Geleceğin Önderleri TaLeBe Yaz Kamplarında Yetişiyor

TaLeBe Yaz Kampları, yüzlerce liseliyi Türkiye’nin geleceğine hazırlıyor. Sabah sporuyla güne başlayan liseliler, takım oyunlarıyla yeni döneme hazırlanıyorlar. Atölyelerde yeteneklerini keşfeden liseliler, spor müsabakalarında rekabet içinde dostluğu öğreniyorlar.

“GELECEĞİN ÖNDERLERİ BU KAMPTA YETİŞİYOR”

TaLeBe Yaz Kamplarını Aydınlık’a anlatan TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan, “Nazım Hikmet ne güzel demiş: “Gelmiş dünyanın dört bir ucundan / Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız / Yeşil dallarız dünya ağacından / Gençlik denen bir millet var, ondanız.” Adana’dan Giresun’a, Kayseri’den Zonguldak’a, Türkiye’nin her yerinden gelen liselilerle kampımızı başlattık. Birbirini tanımayan arkadaşlarımız hızla kaynaştılar.

Hayatında ilk kez deniz gören, denize giren onlarca arkadaşımız var. Emekçi çocukları bu kamplar sayesinde tatille buluşuyorlar. Birbirimize yüzme öğretiyoruz.
Türkiye’nin sorunlarıyla ve çözümleriyle doğrudan ilgili olan takım oyunlarıyla, tartışma kültürü, doğru eylem çizgisi ve yöntemleri, örgüt yönetimi, hitabet gibi yeteneklerimizi geliştiriyoruz. Geleceğin önderleri bu kampta yetişiyor.

Yatağını annesi toplayan, okul işlerini babası gören arkadaşlarımız bu kampta patates soyuyor, bulaşık yıkıyor, lavaboları temizliyor, kamp alanının güvenliği için gece nöbeti tutuyor. Yanlışa gözlerimizi kapatıp geçmek yerine müdahale ettiğimiz bir kamp kültürü hâkim. Ki esas ‘talim ve terbiye’ de budur” dedi.

ATÖLYELERE İLGİ YOĞUN

Kampın en dikkat çekici faaliyetlerinden biri de atölyeler. Liseliler, ilgi alanlarına göre seçtikleri atölyelerde resimden müziğe, gazetecilikten halk ezgilerine, kukla çalışmalarından kısa film atölyesine, grafik tasarımdan ebru sanatına yepyeni beceriler kazanıyorlar.

Kampı anlatan atölye eğitmenleri şunları söyledi:

Halk ezgileri atölyesi eğitmeni Rüstem Avcı:

 “TaLeBe Geleneksel Yaz Kampı çok güzel geçiyor. Türküleri sevdirmek adına gençlerle halk ezgileri atölyesinde buluşacağız. Kampın son gününde de kamp sakinlerine gösteri sunmayı düşünüyoruz. Hedefimiz, kültürümüze hizmet.”

Kukla atölyesi eğitmeni Cengiz Samsunlu:

“Buradaki muazzam genç enerjisine çok uygun olan kolektif bir sanat dalını uygulayacağız. Bu kampta müthiş bir enerji var. İşin doğrusu böyle bir enerjiyi özlemiştim. Birlikte eğlenceli bir sonuca doğru ilerleyeceğiz.”

Kısa film atölyesi eğitmeni Sinem Öztürk Samsunlu:

“Bu kadar bireyselleşen toplumlarda, özelliklede kendi kabuğuna çekilmiş ve son zamanlarda salgın nedeniyle kendi dünyasına kapanmış, kapatılmak zorunda kalmış genç arkadaşlarımızın böyle kolektif bir ortamda bir araya gelmesi ve birlikte üretmesi çok heyecan verici.”

Gazetecilik atölyesi eğitmeni Kaan Arslan:

“TaLeBe Yaz Kampında gelecekten umutlu bir gençlik var. Bu ülkeden gidip batıda bir hayat kurmak yerine Türkiye’ye faydalı olmak isteyen liselilerle bir aradayız. Buradaki gençler vatanına ve milletine son derece bağlılar. Karamsarlığı reddedip sorunlara çözüm üreten bir motivasyondalar. Görüyoruz ki derslerinde de başarılılar. İleride TGB’yi, sonrasında Türkiye’yi yönetecek gençler geliyor. Türkiye’nin geleceği sapasağlam”

“İyi Ki TaLeBe Kampına Katıldım”

TaLeBe Geleneksel Yaz Kamplarına ilk kez katılan liseli gençler ise oldukça heyecanlı. Eskişehir’den kampa katılan Atatürk MTAL öğrencisi Cihat Etli, “Türkiye Liseliler Birliği üyesi olduğum süre zarfında arkadaşlığın, paylaşmanın, birlikte yaşamanın ne olduğunu bana en iyi öğreten yerdir. Arkadaşlığın bu denli ön planda olduğu bir gençlik teşkilatının düzenlediği kampı hep merak etmiştim. Kamp alanına ulaştıktan sonra iyi ki TLB üyesiyim ve iyi ki TLB kampına katıldım diyorum.” diyerek heyecanını dile getirdi.

İstanbul’dan kampa gelen Vefa Lisesi son sınıf öğrencisi Aylin Özgür, “TGB’nin Dikili kampındaki birlik-beraberlik ve milli bilinç duygusu bu kampa da gelmemin en önemli sebepleriydi. Kampta yeni insanlarla tanışıp onların fikirlerini öğrenmek ve kardeşlik duygusu benim için bu kampın kesinlikle en güzel yanlarından. Yeni bilgiler öğrenip bir şeyler keşfetmek, yeni kişilerle beraber olup bu duyguları tekrardan yaşamak aynı zamanda Türkiye'ye destek olmak için hayatımda her zaman TLB ve TGB yer alacak” dedi.

TaLeBe Yaz Kampı, 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Tarih:
Diğer Haberler