HDP'Yİ KURTARMAYA ÇALIŞANLARDA BUGÜN

Teröre, teröriste demokrasi istenir mi? Öğretmenlerimizin, doktorlarımızın, kardeşlerimizin katillerine demokrasi istenir mi?

HDP'Yİ KURTARMAYA ÇALIŞANLARDA BUGÜN
Sezgin Zevkibol
Sezgin Zevkibol
TLB KONAK İLçE TEMSiLCiSi

Geçtiğimiz günlerde HDP'ye kapatılma davası açılması ile birlikte sözde muhalif özde bozguncu Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Korkusuz gibi gazetelerde; HALK TV, TELE 1, FOX TV gibi televizyonlarda HDP'nin kapatılmasına bir tepki görüyoruz. Bir örnek verecek olursak; HALK TV'de program yapan Ayşenur Arslan: "Terörden uzaklığıyla bilinen Demirtaş'ın niye cezaevinde olduğunu kimse kimseye izah edemiyor" cümlelerini kuruyor.

Evet yanlış okumadınız Ayşenur Arslan Selahattin Demirtaş'a sütten çıkmış ak kaşık muamelesi yapıyor. Öyleyse Ayşenur Arslan'a soralım:

 

-       Bu teröre uzaklığı ile bilinen Demirtaş neden terörist başı Öcalan'ın heykelini dikeceğini tüm dünyaya duyurdu?

 

-       Binlerce insanı şehit eden PKK'ya kim sırtını dayıyor? 

 

-       Kim terörist başı Öcalan'ın heykelini dikeceğiz diyor?

 

-       Kim belediye makinaları ile PKK'ya hendek kazıyor?

 

-       Kim PKK'yı kınamıyor?

 

Peki kendini Atatürkçü ilan edenler neden HDPKK'ya tepki gösteremiyorlar? Neden tüm bu yazdıklarımıza gözlerini yumuyorlar. Neden HDP'nin kapatılmaması için çabalıyorlar? Neden HDP'yi aklama peşindeler? Daha da önemlisi Atatürkçülük bunun neresinde?

 

İŞİN ASLI 

 

Aslında baktığımızda her şey çok açık. 

Son seçimlerde de gördüğümüz gibi CHP ve HDP ile bir ittifak içinde. Yalnızca CHP değil, İyi Parti, Saadet Partisi de dahil olmak üzere sözde muhalefet tüm iktidar planını HDP’yla birlikte kurmuş durumda. Mecliste PKK olsun ama AKP olmasın mantığıyla HDP’yle el ele vererek iktidar hayalleri kuruyorlar. 

 

CHP'nin bir oy HDP'ye bir oy CHP'ye kampanyası tamamıyla HDP'nin barajı geçmesine hizmet ettiği ortada. Meral Akşener’den HDP-PKK bağına dair bir tek söz duymamamızın neye hizmet ettiği ortada. HDP’nin kapatılmasından söz edilince tüm muhalefetin eli kanlı teröristleri sözde demokrasi hikayeleriyle korumaya çalıştığı ortada. Bu ittifak sözde "GİZLİ" yapılıyor ama bu ittifakı görmemek imkansız.  

 

Bu koşullarda sözde muhalif özde bozguncu olan bu gazeteler, televizyonlar kanalları HDP'nin kapatılmasına karşı çıkar mı? Tabi ki çıkmaz.

 

EMPERYALİZME BAĞLILIK YÜZDE YÜZ

 

HDP'nin emperyalizm ile bağına da değinmeden olmaz. HDP Amerikan emperyalizminin, Türkiye'deki temsilcilerindendir. Hatta piyonlarındandır.

Amerika'nın Türkiye üzerinde yürütmek istediği her türlü projeye görüyoruz ki HDP hep destek oluyor. HDP kendisini sosyalist olarak tanımlar peki madem sosyalist bir partisin neden Amerika'ya, ABD emperyalizmine neden bir kere karşı çıkmadın? HDP Amerikan emperyalizmine karşı çıkamaz çünkü HDP'nin sahibi Amerikan emperyalizmi. Zaten ABD PKK'ya kara gücüm diyor. PKK'nın kuruluşundan bugüne dek CIA ve ABD destekleriyle yaşamını sürdürdüğü bilinmektedir. HDPKK işte en başından beri ABD destekli bir temele dayanmakta ve doğrudan ona hizmet etmektedir. Öcalan'ın, Murat Karayılan'ın, Selahattin Demirtaş'ın onlarca yerde ABD ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduğuna dair kanıtları bulunmaktadır. Aynı şekilde HDP ile ittifak halinde olan sözde muhalefet partileri de talimatlarını ABD'den, Atlantik'ten almaktadır. İyi Parti'nin FETÖ işbirliği, CHP'nin açıktan Amerikancılığı ve Saadet Partisi'nin bu minvalde onlara verdiği açık destek bunun göstergesidir. İşte sözde muhalefet ve HDPKK'yı birleştiren temelde emperyalizmden aldıkları güçtür. Daha fazla söze gerek yoktur.

 

TERÖRİSTE DEMOKRASİ YOK

 

Bu gazeteler, televizyon kanalları hemen bir "demokrasi" adında sihirli kelime kullanıyorlar. Bu kelimeyi kullananlara dokunamazsınız, karşı çıkamazsınız. Aman ha! Yoksa demokrasi düşmanı olursunuz. Peki şimdi soralım bakalım bu sihirli kelimenin arkasına sığınanlara.

 

Sihirli kelimenin, "demokrasinin” arkasına sığınanlar: Siz kime demokrasi istiyorsunuz?

 

Teröre, teröriste demokrasi istenir mi?

 

Öğretmenlerimizin, doktorlarımızın, kardeşlerimizin katillerine demokrasi istenir mi?

 

 

GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK

 

Peki ya Atatürkçülük bu mu?

 

Hayır, Atatürkçülük bu değil.

 

Atatürkçüler bu vatanın bir karış toprağının bölünmesine göz yumamaz.

Atatürkçüler ellerinde şehit kanı olanları Gazi Meclisimize taşıyamaz.

Atatürkçüler Türk Kürt kardeşliğini hedef alanlara geçit vermez.

TGB-TLB işte bu Atatürkçülük şiarıyla yola çıkmıştır, ilk günden beri HDP-PKK bağını vurgulamakta ve kapatılması için mücadele etmektedir.

 

Bugün kendini Atatürkçü diye tanımlayanlar Atatürkçülüğün anlamını unutmuştur.

 

HDP'yi nasıl kurtarırız? Nasıl aklarız diye kara kara düşünmeye başlamıştır.

 

Kara kara düşünmeye devam edebilirler çünkü HDP'yi bugün kimse kurtaramaz.

 

HDP kapatılacak nokta.

 

Sezgin Zevkibol
TLB İzmir İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler