Meslek Liseliler İki Projeyi Birleştirdi Okullarına Kütüphane Kazandırdı

Ekişehir meslek liselilerinin projesini, TLB Eskişehir İl Başkanı Cihat Melih Etli değerlendirdi.

Meslek Liseliler İki Projeyi Birleştirdi Okullarına Kütüphane Kazandırdı

Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, kullanılmayan varil, eski sıralar, motor parçaları, lastikler, kablo makaraları gibi malzemeleri geri dönüştürerek "Sıfır Atık Kütüphanesi" kurdu.

Kentin köklü eğitim kurumlarından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri birleştirilerek yeni bir kütüphane oluşturuldu.

Öğrenci ve öğretmenlerin el emeğiyle tamamlanan kütüphane projesi hakkında, okul öğrencilerinden TLB Eskişehir İl Başkanı Cihat Melih Etli şu değerlendirmelerde bulundu:

“Meslek liselerinin önemini ve üretimine katkısını bu proje ile daha iyi anlıyoruz. Kollar sıvandı, okulumuza kütüphane kazandırıldı. Öğrenciler gönüllü olarak katıldıkları bu gibi projelerde hem el becerilerini geliştiriyor, hem geri dönüşüm yapıyor, hem de okullarına faydalı bir çalışma yürütmüş oluyorlar. Kapatılmasından önce köy enstitülerinde de yapılan bu gibi çalışmalar, sadece köy enstitülerinin devamı niteliğini taşıyan meslek liselerinde değil, tüm liselerimizde uygulanmalı ve desteklenmeli.”

Tarih:
Diğer Haberler