TGB Teoman Alili GGYK Toplantısı tamamlandı

‘Geleceği yönetecek kuşağız, nice 40 yılları sigortalayacağız’

TGB Teoman Alili GGYK Toplantısı tamamlandı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilcilerle, Türkiye Gençlik Birliği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısı Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı Salonunda düzenlendi. Toplantıya geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Ulusal Kanal Ana Haber Sunucusu, büyük devrimci Teoman Alili’nin adı verildi.
TGB Teoman Alili Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında yaz dönemini planlayan TGB’liler Türkiye’nin siyasi gündemini de değerlendirdi.
Toplantıda konuşma yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, HDP’nin kapatılma davasına karşı çıkanlara dair, “Düşman sadece dışarıda değil aynı zamanda içeridedir. HDP’ye bakanlık vereceğini söyleyenler, terör örgütüyle kol kola girenler, adaylık pazarlığı yapanlar bu sese kulak versinler: Şenay Aybüke Yalçın’a, Eren Bülbül’e, Esma Çevik’e, Fethi Sekin’e, Ömer Halisdemir’e tüm şehitlerimize sözümüz var! HDP’yi kapatacağız, PKK’nın kökünü kazıyacağız. Türkiye düşmanlığında birleşenlerin, Amerika’nın sesi olanların, ekonomik zorluklar üzerinden turuncu devrim hayalleri kuranların Türkiye’de iktidar olma şansı yoktur” dedi.

“EMPERYALİZME KARŞI ATATÜRK GİBİ OLACAĞIZ”

Çınar, “Filistin davası Türkiye davasıdır. Mescidi Aksa yanarken, etrafında dans edenleri unutmadık. İsrail’in hain saldırılarına karşı Ömer olmak, Eyyubi olmak zamanıdır. Ateş Dağında, Arafat olma zamanıdır. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Söz veriyoruz Kıbrıs’ı dünyaya tanıtacağız. Türkiye derhal İran, Azerbaycan ve Rusya’dan başlayarak KKTC’nin tanıtılması için güçlü adımlar atmalıdır. Doğu Akdeniz’de egemenliğimize göz dikenler: Ne çabuk unuttunuz İzmir’den denize döktüğümüz günleri? Ne çabuk unuttunuz 6.filoyu boğazın serin sularıyla tanıştırdığımız günleri? Vatanı savunmak Mavi Vatan’dan başlar. Doğu Akdeniz’in bir damlasını emperyalizme vermeyiz. Doğu Akdeniz’den Suriye’nin kuzeyine kadar bölgeye yönelen tüm tehditlerin, topraklarımıza, menfaatlerimize, bölgemize dikilen gözlerin arkasında ABD ve İsrail vardır. Türkiye, ABD tehditlerine karşı komşu ülkelerle iş birliği yapmalıdır. PKK’nın üzerine Suriye’yle birlikte gitmelidir. Türkiye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki ABD tehdidine Rusya ile iş birliği yaparak cevap vermelidir. Türkiye’ye ve Asya’ya yönelik düşmanca saldırılar ancak cesaret, özgüven ve kararlılıkla püskürtülebilir. TGB, işte bu cesaretin, kararlılığın ve özgüvenin adıdır. Atatürk gibi teşkilatlı, Atatürk gibi teşkilatçıyız. Atatürk gibi olacağız. 40 yılı sigortaladık. Şimdi önümüzdeki 40 yıl bizim elimizde. Öyle kadrolar yaratacağız ki nice 40 yılları sigortalayacağız. Bizler geleceği yönetecek kuşağız” diyerek Türkiye’ye yöneltilen her türlü tehdidin karşısında Türk gençliğinin olduğunu vurguladı.

“EMEVİ CAMİİ'NDE NAMAZI BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERİN GENÇLERİ BERABER KILACAK”

Toplantıda konuşan TGB Genel Başkan Yardımcısı Işıkgün Akfırat ise TGB’nin Genel Sekreterliğini yaptığı Uluslararası Anti-Emperyalist Gençlik Birliği ile Filistin gençliğinin buluşacağının müjdesini verdi. Akfırat, “Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU) ile Filistin gençliğini birleştiriyoruz. Bütün Filistin direniş örgütlerinin katılacağı bir bağımsız Filistin gençlik konferansı düzenleyeceğiz. Üstelik bu konferansa Suriye gençleri de katılacak. Suriye'ye de bir ziyarette bulunacağız ve Emevi Camii'nde namazı bütün mazlum milletlerin gençleri beraber kılacak. Yolumuz çok açık, önümüzde devrim var” dedi.

 

AYDINLIK 100. YAŞINDA ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINDA

TGB Teoman Alili Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında Aydınlık Gazetesi’nin 100. yılını kutlayan gençler Aydınlık Gazetesi’nin 100. Yıl özel baskısıyla Aydınlık emekçilerine selam gönderdiler.

İşte TGB’nin Aydınlık Gazetesi’ne mesajı:

“Hakikat işçileri, yanarak aydınlatanlar; emek, namus, vatan mücadelesinin bayrağını taşıyanlar; kutsal görevlerin fedaisidir Aydınlıkçılar. Aydınlık, gençliğin mayasında var. Tüm gazeteler dünü, Aydınlık yarını yazar. Aydınlık 100 yaşında, Atatürk gençliği görev başında.”

TGB OKULUNDAN MEZUN OLDULAR

TGB Basın Sorumlusu Melike Güler TGB okulundan mezun oldu. Güler, mezuniyet konuşmasında, “Görev almaktan, öne bir adım atmaktan asla çekinmeyin çünkü burası Atatürk gibi teşkilatlı, Atatürk gibi teşkilatçıların örgütü. Bizler burada sürekli öğrendik ve kocaman bir aile olduk” dedi.

TGB okulundan mezun olan bir diğer isim ise TGB Aydın İl Başkanı Can Karabalcı oldu. Karabalcı, “5 yıl önce örgütlendiğim TGB ocağından Aydınlık hareketinde hakikat işçisi olmak üzere ayrılıyorum” dedi.

TGB, BAŞKANLIK KURULUNU SEÇTİ

TGB Teoman Alili GGYK toplantısında oy birliği ile TGB Başkanlık Kurulu’nu kurma kararı alındı. Ayrıca mezuniyetlerden doğan GYK üyeliği boşluklarına yeni üyelerini seçti.

İşte TGB Başkanlık Kurulu:

Dilek Çınar

Barış Demiralay

Görkem Gözet

Furkan Kaplan

Naci Önenköprülü

Işıkgün Akfırat

Doğa Dursun

Mustafa Gökmen

Erol Aslan

Yiğit Alp Yurdakul

Barış Dikmen

Serap Sayın

Kayahan Çetin

Duygu Karabulut

Aylin Kum

Toplantının sonunda TGB üyeleri İtalya’yla karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’na Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılar diledi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler