TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 1. günü nasıl geçti?

Türkiye’nin dört bir yanından gelen liseliler bir hafta boyunca hem eğlenecek hem de öğrenecek.

TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 1. günü nasıl geçti?

Türkiye'nin dört bir yanından 126 liselinin katıldığı kampta farklı farklı liselerden gençler bir araya geldi. Tüm işlerin ortaklaşa planlandığı kampta liseliler, vakitlerini de belirli bir program çerçevesinde geçiriyor.

Sabahları saat 7.30’da kalkan gençler sabah sporuyla birlikte güne başlıyor. Kahvaltının ardından takım oyunlarıyla güne devam ediliyor.

Tüm katılımcıların takımlara dağıtılmasıyla takımlar kuruluyor. Kendi logosunu, flamasını, marşını, manifestosunu ve sloganlarını yaratan takımlar verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak tatlı bir rekabet içerisine giriyor.

Kampın ilk gününde oluşturulan takımlar şu şekilde:

Takım-1: Misya’nın Kaplanları
Adını Antik Çağ'da Anadolu'nun kuzeybatısında, günümüzde Balıkesir’i kapsayan bölgeden alan Misya’nın kaplanları, diğer bütün takımları birleştirmeyi hedefliyor.

Takım-2: Pidasus Kartalı
Adını Kazdağları’nın eteklerindeki bereketli topraklardan alan grup, ülkemize yönelen tehditleri pençeleriyle ezerek dosta güven düşmana korku veriyor.

Takım-3: Akçay Çakaları
Adını ilk Türk denizcilerinden olan Çaka Beyliği'nden alan Akçay Çakaları, Mavi Vatanımızın yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahip çıkar ve tarihten aldığı eşsiz güçle Ege ve Akdeniz’de Türk Donanması'nın mücadelesini temsil eder.

Takım-4: Muavenet Leventleri
Adını TCG Muavenet gemisinin tatbikat sırasında NATO tarafından vurulması olayından alan TCG Muavenet’in Leventleri, tarihten aldıkları eşsiz güç ve tecrübe ile Akdeniz'in kılıcı Leventler'i temsil ediyor.

Takım-5: Nusrat’ın Seyitleri
Adını Nusrat Mayın Gemisinden ve Seyit Onbaşı’dan alan Nusrat’ın seyitleri, Birinci Dünya Savaşı’nda Türk milletinin kararlılığı ve cesaretini temsil ediyor.

Takım-6: Kestane-i Reddi İlhak
İzmir, 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edildiğinde kurulan Reddi İlhak Cemiyeti'ne atıfla ismini alan grup, kamp alanında denize girmek isteyenlerin başına bela olan deniz kestanelerini temizlemeyi hedefliyor.

Takım oyunlarının ardından öğle yemeğini yiyen gençler, kaydoldukları atölyelerde yeteneklerini keşfediyor. Çeşitli atölyelere kaydolan gençler saat 18.00’e kadar kendi ilgi alanları doğrultusunda profesyonel eğitmenler tarafından düzenlenen faaliyetlere katılıyor.

İşte o atölyeler:

Uçak Modelleme
Uçak Modelleme
Gazetecilik
Gazetecilik
Müzik
Müzik
Halk Oyunları
Halk Oyunları
Tasarım
Tasarım
Duvar Yazısı
Duvar Yazısı
Dövüş Sanatları
Dövüş Sanatları

Atölyelerin bitimiyle birlikte çeşitli spor dallarında turnuvalara kaydolan gençler, kozlarını sahalarda paylaşıyor.

Kampın ilk gününe İzmir ilinin gösterdiği başarılar damga vurdu.

Akşam yemeğinin ardından saat 21.30’da gün değerlendirmesiyle birlikte takımların puanları belirleniyor. Değerlendirmenin ardından saat 01.00’e kadar serbest bir şekilde vakit geçiren katılımcılar saat 01.00’de çadırlarına giriyor.

Yatmadan önce belirlenen gece nöbetçileri 2şer saat aralıklarla belirli bölgelerde nöbet tutarak kampın güvenliğini sağlıyor. Gün doğumuyla birlikte nöbetlerini devreden görevliler kahvaltı hazırlıklarına başlayarak yeni günün hazırlıklarını yapıyor.

TLB Gazetecilik Atölyesi olarak TLB kampını gün gün sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Tarih:
Diğer Haberler