TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 2. günü nasıl geçti?

Türkiye Liseliler Birliği’nin Balıkesir/Edremit’te gerçekleştirdiği Geleneksel Yaz Kampı devam ediyor. Kampın ikinci gününde öne çıkanları derledik.

TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 2. günü nasıl geçti?

Kampın ilk günün ardından kamp alanına alışan gençler, ikinci gün de takım oyunları ve atölye çalışmalarıyla kampa devam etti.

Sabah 7.30’da kalkan gençler kampın 2. gününde sabah sporunu top yarışmasıyla sonlandırdı. İki takıma ayrılan gençler, bacaklarının altında topu geçirerek en sona ulaştırmaya çalışıyor. Takım tam tur döndüğünde oyun bitiyor. Oyunun ardından katılımcılar topluca denize girdi.

Hep birlikte yapılan kahvaltıdan sonra 2. günün takım oyunu başladı. 2. günde takımlara verilen görevin adı “Bir kelime bir kurgu”. Bu görevde her takım kendisine verilen kelimeyi tiyatral bir kurguyla anlatıyor.

Takım-1: Misya’nın Kaplanları takımının kelimesi: Dürüstlük
Misya'nın Kaplanları takımının ❛dürüstlük❜ kelimesini anlatmak için hazırladığı kurgu güzel görüntülere sahne oldu.

Takım-2: Pidasus Kartalı takımının kelimesi: Vicdan
Pidasus takımı ❛Vicdan❜ kelimesini anlatmak için hazırladığı oyunu sergiledi. Ortaya bu görüntüler çıktı.

Takım-3: Akçay Çakaları takımımının kelimesi: Kışkırtma
Takım, ❛kışkırtma❜ kelimesini anlatmak için hazırladığı kurguda medyadaki kışkırtmalara göndermede bulundu.

Takım-4: Muavenet Leventleri takımının kelimesi: Türkçe
Harf devriminin okur-yazarlığı arttırmasına yapılan vurguyla başlayan kurguda, son yıllarda sosyal medya platformları üzerinden dilimizin bozulmasına dikkat çekildi.

Takım-5: Nusrat’ın Seyitleri takımının kelimesi: Ufuk
Takım "Ufuk" kelimesini anlatırken bir TLB üyesinin her gün genişleyen ve sınırsızlaşan ufkundan ilham aldı. Kurguda kitap okuyan, arkadaşları ile hem eğlenen hem de öğrenen TLB'lileri öne çıkardılar.

Takım-6: Kestane-i Reddi İlhak takımımızın kelimesi: Tasarruf
Takım, Türk gençliğinin zamanı verimli kullanabildiği sürece başarıya ulaşacağını vurguladı. Tasarruf kelimesi, zamanını boşa akıtan ve akıtmayan oyuncular üzerinden karşılaştırmalı senaryo üzerinden incelendi.

Öğle yemeğini yiyen gençler serbest zamanlarını denize girerek değerlendirdi. Turnuva maçı olanlar ise bu arada turnuva maçlarını tamamladı.

Serbest zamanın bitmesiyle tekrar atölyelerde buluşan gençler, eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına devam etti.

Atölyeler arasında en ilgi çekeni müzik atölyesiydi. Kampın kafeteryasında bulunan kamp dışındaki vatandaşlar sık sık müzik atölyesinin çalışmalarını ziyaret ederek gençlerle birlikte şarkılar söyledi.

Halk oyunları atölyesi de çevreden geçenlerin dikkatini çekti. Atölyenin çalışmasını izleyen vatandaşlar alkışlarıyla ritme eşlik etti.

Gün içerisinde kampa katılan liseliler arasından TLB’ye yeni üye olanlar, TLB Genel Merkez yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yeni üye olan gençler söz alarak mutluluklarını dile getirdi.

TLB üyeleri, büyük halk ozanımız Aşık Veysel’i de unutmadı. Aşık Veysel’in adının Sivas’taki bir ortaokuldan kaldırılmak istenmesi üzerine gençler hep birlikte Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü söyledi.

Günün sonunda Karagöz ustası Mansur Erk’in düzenlediği Hacivat-Karagöz gösterisiyle birlikte liseliler, Türk kültürünün en önemli motiflerinden biri olan gölge oyunuyla tanıştılar.

TLB Gazetecilik Atölyesi olarak TLB kampını gün gün sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

TLB Gazetecilik Atölyesi sundu.

Tarih:
Diğer Haberler