TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 4. günü nasıl geçti?

Türkiye Liseliler Birliği’nin Balıkesir/Edremit’te gerçekleştirdiği Geleneksel Yaz Kampı devam ediyor. Kampın dördüncü gününde öne çıkanları derledik.

TLB Gazetecilik Atölyesi sunar: TLB Kampının 4. günü nasıl geçti?

Yaz kampının dördüncü gününe girildiğinde TLB üyeleri sabah erken saatlerde kalkarak güne başladı. Bugün, diğer günlerden farklı olarak sabah sporu yapılmadı. Liseliler sabah sporu yerine doğrudan oryantiring oyununa başladılar.

Kahvaltının ardından takımlar oryantiring oyunu için hazırlıklara başladı. Belirlenen haritada bırakılan hedeflere gitmek için ayrılan gruplar yanlarında telefon dahil olmak üzere hiçbir eşyayı götüremiyorlar.

Her ekip başına hakem olarak görevlendirilen bir TLB Genel Merkez yöneticisi takımlarla haritadaki hedefleri paylaşıyor ve takımlar hedeflere giderek oralara bırakılan bilmeceleri çözmeye çalışıyor.

Bilmeceler arasından en çok zorlanılanı ise coğrafya hakkında sorulan bilmeceydi. Asya ve Avrupa’da toprağı olan 5 ülkenin bilinilmesinin istendiği bilmece tüm takımları zorladı.

Oryantiring esnasında takımlar sloganlar ve marşlarla enerjilerini toplamaya çalışsa da kamp alanına döndüklerinde yorgun düşmüşlerdi.

Kamp alanına ilk gelen takım Misya’nın Kaplanları ilk geldikleri için birinci olduklarını sansalar da birincinin kim olduğu akşam saatlerinde yapılan puanlamayla belli oldu.

Oryantiring oyunun bitişiyle birlikte öğle yemeklerini yiyen gençler atölye çalışmaları için belirlenen bölgelere ayrıldılar. Liselilere bilgisayar programları üzerinden tasarım yapmayı öğretmeyi amaçlayan Tasarım Atölyesi’ne katılan gençler, 4. günün sonunda tasarım kabiliyetlerini geliştirdiler.

Kampta son güne girerken turnuvalarda da sona gelindi. Masa tenisi, Ayak tenisi ve futbol turnuvalarında final aşamasına gelindi. Turnuvaların galipleri yarın belli olacak.

Gecenin sonuna doğru ise TLB'ye yeni katılan üyelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

TLB Gazetecilik Atölyesi sundu.

Tarih:
Diğer Haberler