Z Kuşağı'ndan Engin Ardıç'a Yanıt!

TLB Genel Sekreteri Furkan Kaplan, bugünkü köşe yazısında Z kuşağına hakarette bulunan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’a cevap verdi.

Z Kuşağı'ndan Engin Ardıç'a Yanıt!

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Sekreteri Furkan Kaplan, bugünkü köşe yazısında Z kuşağına hakarette bulunan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’a cevap verdi. 

Engin Ardıç 4 Temmuz 2020 tarihinde yazdığı “Kuşak da kuşakmış haa” başlıklı yazısında Z kuşağını aşağılayarak hakarette bulunmuştu. Aydınlık gazetesinde Z Kuşağı dosyası başlatan TLB’lilerden de Engin Ardıç’a yanıt gecikmedi. TLB Genel Sekreteri Furkan Kaplan, “Z kuşağını aşağılamak için söylediği her ifade kendisiyle birebir uyuşuyor: Liberallik, bencillik, yüzeysellik, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık, arsızlık... Engin Ardıç Z kuşağı mı?” dedi.

Furkan Kaplan’ın Engin Ardıç’a verdiği yanıt: 

“Engin Ardıç da Z kuşağını övenler ve sövenler kervanına katılmış. Z kuşağını aşağılamak için söylediği her ifade kendisiyle birebir uyuşuyor: Liberallik, bencillik, yüzeysellik, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık, arsızlık... Engin Ardıç Z kuşağı mı?

Öven de söven de Z kuşağını şöyle tanımlıyor: “teknoloji bağımlısı, sosyal medyada yaşayan, Netflix’te dizi izleyen, rap müzik dinleyen, Batıcı, LGBT savunucusu, vegan eğilimli, etnik kimlikçi, ideolojisiz, apolitik, liberal bir güruh...” ASILSIZ ve YALAN!

ABD ve Avrupa’da üretilen makalelerle Türk gençliğini tahlil edemezsiniz. Twitter’dan, Instagram’dan, Tiktok’tan, YouTube dehlizlerinden Türk gençliğini anlayamazsınız. Türk gençliğini anlamak için sanala değil reele bakacaksınız, meydanlara bakacaksınız.”

Z Kuşağı Megabaytla Satın Alınabilir Mi?

4 Temmuz 2020 tarihinde Aydınlık gazetesinde "Z Kuşağı Dosyasını" başlatan Türkiye Liseliler Birliği, Sabah yazarı Engin Ardıç'a yanıt vermişti. 

- Z kuşağı kimdir, kim değildir?
- Şirinlikle avlanacak oy deposu mu?
- Cesur mu, korkak mı?
- Sosyal mi, yalnız mı?
- Özgürlükçü mü, dijital köle mi?

Bu ve benzeri sorulara yanıt aranan, "Ululardan Ulu, Yücelerden Yüce Z Kuşağı" başlığıyla yayınlanan yazı dizisinin ilk yazısı bugün Aydınlık'ta yayınlandı.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler