Amerikan Rüyası Bitiyor!

Kasım Süleymani, 1979'dan beri Amerikan emperyalizmine karşı mücadele etti. ABD Batı Asya'da nereye gitse karşısında Süleymani'yi buldu.

Amerikan Rüyası Bitiyor!

YAZAR

İran’ın efsane komutanı Kasım Süleymani, dünyanın en büyük terör devleti ABD tarafından gerçekleştirilen bir suikastle alçakça katledildi. Peki tüm dünyanın gündeminde olan İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani kimdir?

İran’ın Kirman eyaletinde yoksul bir ailenin evladı olarak doğan Süleymani sadece ilkokul 5’e kadar okuyabildi ve okulu bırakıp inşaat işçiliği yapmak zorunda kaldı. Daha sonra ise Hamaney’in ordusuna asker olarak katıldı ve 1997 yılından şehit düşene kadar sürecek Kudüs Gücü Komutanı oldu. Fakat Batı Asya’da yaptıkları hayat hikayesinden daha çok öne çıkan yanlarından.

Batı Asya’da ABD nereye gitse karşısında Kasım Süleymani’yi buldu. Süleymani, ABD Irak’ı işgal ettikten sonra kişilerin mezhebine bakmadan Irak’taki direnen kuvvetlere yardım etti ve onları komuta etti. İşgalci bir devlet olan İsrail’e karşı Lübnan Hizbullah’ını silahlandırdı ve eğitiminlerinden sorumlu oldu.

Süleymani Amerika’nın çürük hayali olan Büyük Ortadoğu Projesi için başlattığı Suriye’ye terör peydahlama çalışmalarında, Suriye devletinin ve milletinin yanında olarak iç savaşın seyrini değiştirdi. Bu noktada aklımıza 1993 yılında ABD’nin Gladyosu tarafından şehit edilen Eşref Bitlis geliyor. Bitlis de Irak’ın bütünlüğü için mücadele etmiş ve Irak’ta bulunan Saddam Hüseyin ve Barzani’yi Amerika’ya karşı mücadeleye sevk etmiştir. Amerika kendi çıkarlarına ters olarak gördüğü, Türkiye’yi ve bölgeyi canı pahasına savunacağını bilen Eşref Bitlis’i katletmiştir. Ne tesadüftür ki aynı Irak’ın bütünlüğü için mücadele eden Kasım Süleymani de Amerika tarafından Irak’ta şehit edildi. Süleymani yaptıklarıyla Suriye’nin bütünlüğünü sağlamada büyük pay sahibi oldu. Büyük Ortadoğu Projesi haritasının yırtılmasında çok önemli işler yaptı.

Emperyalist kuvvetlerin maşası olarak bölgede oluşturulan kanlı çete IŞİD’e karşı ise amansız bir savaş verdi. IŞİD’e karşı savaşmak isteyen 50 bin genci orduda, Haşdi Şabi bünyesine toplayarak IŞİD’in bitirilmesinde önemli rol oynadı. PKK’nın İran kolu olan PJAK ile mücadele etti ve Türkiye ile birlikte ortak operasyonlar da düzenledi. İki devlet teröre karşı mücadele ettikçe birleşti ve güçlendi. Terörle mücadelenin geldiği son nokta iki devleti Astana sürecinde bir araya getirdi ve Rusya ile birlikte üç devlet terör örgütlerine karşı tarihi mutabakatı imzaladılar. Bu mutabakata sonucunda devletler teröre sıfır tolerans diyerek birlikte mücadele edeceklerinin altını çizdi. Kasım Süleymani de Türkiye ve İran’ın dostlukla harmanlanan sürecinde tarihi rol aldı.

Hayatı emperyalizme karşı mücadeleyle geçmiş komutanın ölümü ardından FETÖ’cü Emre Uslu ve tüm Amerikancılar kendilerince doğal olarak sevinç çığlıkları atıyorlar. Bazı sosyal medya provokatörleri ise Kasım Süleymani’nin ABD’nin adamı olduğunu söyleyen ve Amerikan askeriyle çekildiğini söyledikleri fotoğrafı paylaşıyor ama fotoğraf araştırılınca Amerikan askerleri değil Irak askerleri olduğu ortaya çıkıyor. Provokatörlerin tek amacının akıllarımızı bulandırmak olduğu ortadadır. Mezhepçilik üzerinden de Süleymani’nin ölmesini alkışlayanlar çıkıyor. Ancak yıllardır görüyoruz ki mezhepçilik ülkelere çıkar değil zarar getirmiştir; mezhep kavgasının söz konusu olduğu tüm ülkelerde bu çatışmalar ülkelerin içini karıştırmış ve ülkeleri bölünmeye sürüklemiştir. Bugün Türkiye ile İran da mezhepsel savaşında değil, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşında aynı cephededir. Mezhep kavgasına sarılmak Amerika’ya hizmet etmekten başka bir şey değildir.

İki devlet de emperyalizme karşı direniş cephesindedir.

Atlantik cephesi yıkılıyor, Amerikan rüyası bitiyor!

Bugün Türkiye emperyalizme karşı tüm cephelerde mücadele veriyor. Bu mücadelede Türkiye‘ye düşen en önemli ve acil görev İncirlik’ten Amerikan akbabalarını çıkarmak ve NATO denilen emperyalizm maşası örgütten çıkmaktır. Türkiye bunları yapacak ve Kasım Süleymani gibi yiğit askerleri, komutanlarıyla ABD’ye karşı emperyalizm son bulana dek mücadele edecektir.

Şimdi, göz aydın etme zamanıdır.

Yeni bir dünya doğuyor.

Şorul şorul giden kan pahası.

Müjdeler, müjdeler olsun

Yeni bir dünya doğuyor!

Tibet Kayalı

TLB İstanbul İl Başkanı

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler