Bütün Liseler Atatürk'tür!

TLB Eskişehir İl Başkanı Cihat Melih Etli yazdı.

Bütün Liseler Atatürk'tür!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kabataş Erkek lisesine ait yatakhanede üç öğrencinin Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini kesici aletle delerken bir yandan da ' Valla acımam, zaten çocuğu da yok' gibi sözler kullandığı görüntüler ortaya çıktı. Milli eğitim bakanlığı ise yaptığı açıklamada öğrenciler için disiplin işlemlerinin başlatıldığını ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Peki daha 18 yaşında bile olmayan bu öğrencileri böyle bir şey yapmaya iten sebepler nedir? Gençlik içinde büyüyen bir Atatürk düşmanlığı var mıdır?

Mayasında vatanseverlik olan Türk gençliğinin içinde büyüyen bir Atatürk düşmanlığı olması imkansızdır. Bu olay tamamen istisnai bir durumdur. Toplum olarak böyle bir olaya karışan gençleri linç etmek, düştükleri yanlışta devam etmelerini sağlamak olacaktır. Sistem Türk gençliğini milli değerlerinden koparmak için sosyal medyadan, okudukları kitaplara, dinlediği müzikten izlediği filmlere kadar günlük hayattaki her aracı bir silah olarak kullanmaktadır. Emperyalizm gençliği kimliksiz, toplumdan kopuk, üretmeyen tam aksine tüketen, tek tip insanlar haline getirmek istemektedir. Bunun sebebi ise bu saldırılar ile tek tip hale getirdiği gençliği pazarlama aracı olarak görmektedir. Tam da bu yüzden bu gençleri linç etmek, tehdit etmek yerine yaptıkları yanlışı onlara göstermek, sistemin ördüğü ağdan onları çekip almak gerekmektedir. Gençliğin bu ağlara takılmaması için okullarda derslerden önce Vatan ve Millet sevgisi küçük yaşlardan itibaren aşılanmalıdır. Örneğin Andımız okullarda tekrar okutulmalıdır. Daha sonrasında ise gençliğin bu saldırılara karşı doğrudan bilinçlendirilmesi ve saldırının yoğun olduğu platformları kullanırken daha dikkatli olması gerekmektedir.

Bu olayı büyütmeye çalışanlar, sanki bütün liselerde Atatürk’e saldırı varmış gibi hareket edenler oldu. Türk gençliğini Atatürk"ün ilke ve inkılaplarından koparmaktan başka amacı olmayan bu bozguncuların unuttuğu şey ise Türk gençliğinin ruhu, vatan savunması için cepheye koşan on beşli ruhudur. Türkiye’de bütün liseler Atatürk'tür! Bu liselerimiz Çanakkale siperlerinde şehit olan, kurtuluş savaşı mücadelemizde en ön cephede bulunan liselerimizdir. Birkaç istisna olayla hiçbir lisemizin adının böyle anılmasına izin vermeyiz. Türk gençliği bu bozgunculara fırsat vermeyecek ve bu kışkırtmalara asla kanmayacaktır.


Cihat Melih Etli
TLB Eskişehir İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler