Emperyalizmle Mücadele ve Gençliğin Görevleri

Ülkenin vatansever ve örgütlü bir gençliği yoksa, devletin ve milletin geleceği tehlikededir. Emperyalizmle mücadelede gençlik olmazsa olmazdır.

Emperyalizmle Mücadele ve Gençliğin Görevleri
Okan Sefa Demirci
Okan Sefa Demirci
YAZAR

Yaklaşık iki yüz yıldır Türkiyemizin ve hatta bütün dünyamızın ortak sorunu “güçlü devletlerin güçsüz milletleri sömürmesidir.” Bu tanım emperyalizmin Türkçe’sidir.

Türk halkı da “emperyalizm” kavramı ilk ortaya çıktığından beri belli başlı emperyalist devletlerle göğüs göğüse savaşmaktadır. Günümüzde de Türkiye' nin bağımsızlığı önündeki en büyük tehdit ABD emperyalizmidir. ABD şüphesiz şu anda emperyalizmin başını çeken ülkedir. Ve bizim çıkarlarımız her cephede ABD ile çelişmektedir. Doğu Akdeniz'de, Kuzey Irak'ta hatta kendi meclisimizde bile ABD ile adeta savaş halindeyiz.

Meclis’teki ABD

Özellikle “meclis” kelimesinin altını çizmek istiyorum. Daha fazla açacak olursak eğer, dağdaki teröristlerin, askerlerimizi şehit edenlerin, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan analarımızın kutsal saçlarındaki beyazlıkların sebebi olanların eline silahı ABD verdi. Bu teröristlerin meclisimizdeki takım elbiseli uzantısı olan HDP’lilere madalya takanların arkasında kimin olduğunu anlamak zor değil.

Emperyalizmin askeri haline gelmiş olanlar, dağda da olsa mecliste de olsa düşmanımızdır. Farkında olmadan ABD emperyalizminin piyonu haline gelmiş olan bu düşmanlarımız ve ABD'nin kendisi biz millet olarak bütünlüğümüzü koruduğumuz ve emperyalistlerin üzerine kararlıca yürüdüğümüz sürece ABD ve onun piyonları ayaklarımızın altında kalmaya mahkumdur.

Emperyalizmi Nasıl Yeneceğiz?

Peki emperyalizmin üstüne bir bütün olarak nasıl yürünür? İşte yazımızın konusu budur. Çünkü biz mazlum milletlerin emperyalizm üzerine yürümediği her saniye bir kayıptır ve zaferimiz için bir gecikmedir. Oysa biz ezilenlerin sabrı artık taşmıştır ve bir saniye bile bekleyecek takatimiz kalmamıştır. Emperyalizmle olan kavgamızda nasıl başarılı olacağımızı maddeler halinde sıralayacak olursak karşımıza şu portre çıkar:

“Mevzubahis Vatansa Gerisi Teferruattır.”

1- Siyasi Birlik: Daha önce de belirttiğimiz gibi emperyalist güçlerle savaşabilmemiz için millet olarak bir bütün olmak şarttır. Milli birlik olmazsa kesin zafer ve tam bağımsızlık bir hayal ürünüdür. Ülkenin bağımsızlığı tehlikeye girer ve ülke kendi içinde ideolojik çatışmalara sürüklenirse bu o ülkenin halkına değil, emperyalist devletlerin yararınadır. Mao bunu görmüş ve Çin' in Japonya' ya karşı savunulması için daha önce mücadele ettiği hükümetle işbirliği yapmıştır. ABD emperyalizmine yenilmemek için ABD emperyalizmiyle mücadelede bulunan hükümetle işbirliği şarttır. Bizi “Erdoğancı oldunuz.” diye eleştiren sözde Atatürkçü kesimin anlayamadığı ve ya anlamak istemediği bir nokta vardır. O da bizim “Erdoğancı” değil, faaliyete geçtiğimiz ilk günden beri “Türkiyeci” olduğumuzdur. Bizi “Atatürkçülüğün” temel değerlerine ihanetle suçlayanlar görememişlerdir ki bu millet, Kurtuluş Savaşı'nı farklı fikir akımlarını barındırmasına rağmen bir bütün olarak vermiştir.

Kısacası bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği yerde ideolojik farklılıklar suya düşer. Geriye önemli olan tek şey vatan sevgisi ve istiklal aşkıdır. Bu aşk, sağcısını da solcusunu da aynı cepheye götürür. Bu aşkla yanıp tutuşanlar hangi ideolojiye sahip olursa olsun bizim yoldaşımızdır.

“İşte Benim Anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.”

2- Vatansever Gençlik: Bir savaş çıktığında cephelere ilk koşan vatansever gençlik olmuştur. Galatasaray, Kayseri, Kabataş, Sivas liseleri, mezun vermeyen devreler ve Onbeşliler… Altıncı Filo’yu denize döken, Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren, üniversiteleri ve liseleri PKK’ya dar eden gençlik…

Mehmet Akif Ersoy’un,

“Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.”

diye tarif ettiği gençlik, görevinin başındadır. Emperyalizm güzel ülkemize kirli ellerini uzattığında ilk karşı çıkan daima vatansever gençlik olmuştur. Çünkü gençlik verimli ve hareketlidir. Bu sebepten dolayı gençlik içinde örgütlü olmak vatan savunmasının en önemli ilkelerindendir.

Bugün emperyalizm, gençliği apolitik ve çevresinden habersiz bir hale getirmek istiyor. Emperyalistlerin gençlik için kurduğu bu hayalleri suya düşürmek, kesinlikle gençliğin elindedir. Bunun gibi sonu, emperyalizmin sonuna çıkan her yolun yükü en çok gençliğin sırtındadır. Vatansever gençlik, Atatürk gibi devrimcilerden daha başarılı olmayı hedeflemeli ve bunun uğruna çalışmalıdır. Ülkenin vatansever ve örgütlü bir gençliği yoksa, devletin ve milletin geleceği tehlikededir. Emperyalizmle mücadelede gençlik olmazsa olmazdır.

3- Emperyalizmin Düşmanı Olan Milletler Dostumuzdur: Şüphesiz emperyalizm savaş bayrağı çektiği cephelerde bizim gibi mazlum milletler vardır. Bu milletlerle düşmanımız ortaktır. Bu da mazlum milletlere tek vücut olma fırsatı vardır. Mazlum milletler birleşip, işbirliğine girişirlerse emperyalizmin hiç şansı kalmaz.

TGB bunu farketmiştir ve özellikle sınır komşularımızla işbirliğini vurgulamaktadır. Dünya gençliğini “Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği / World Anti Emperyalist Youth Union-WAYU” çatısı altında birleştirmiştir.

Bugün, “Esad halkını vurdu, Rusya’ya güven olmaz, İran düşmanımızdır, Libya' da ne işimiz var, Araplar sırtımızdan vurdu …” gibi hamasi anlayışlar yanlıştır. Çünkü ortak düşmanımız emperyalizmdir. Birbirimizle savaşmak yerine birlikte emperyalizmle savaşmak herkes için daha makbuldür. Yoksa elbette her ülke kendi çıkarını düşünmektedir. Türkiye de kendi çıkarı için Atatürk gibi bölgesel ittifaklar kurmalıdır.

Emperyalizm Yenilmektedir

Bunun kanıtı artan bağımsız ülke sayısıdır. Ama köşeye sıkışmış bir hayvandan daha tehlikeli bir hayvan yoktur. Emperyalizm yıkılmamak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Ama biz de onu yenmek için yukarıda saydığımız üç maddeyi, hatta daha fazlasını yapacak ve başaracağız. Hedefimiz bağımsızlıktır, hedefimiz bütün devrimcilerden daha iyi bir iş çıkarmaktır. Türk gençliği olarak birinci vazifemiz, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyet' ini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Yaşasın mazlum milletler! Yaşasın vatansever Türk gençliği!

Okan Sefa Demirci

TLB Tekirdağ

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler