Fethi Sekinlerin İzmir'inde Bu Nasıl Baro?

İzmir Barosu’nu bu faaliyetlerinden dolayı uyarıyor, İzmir’in vatansever avukatlarını bu yanlışa karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

Fethi Sekinlerin İzmir'inde Bu Nasıl Baro?

YAZAR

24 Temmuz 2015 tarihinde milletimizin de desteği ile şanlı ordumuz TSK PKK’ya karşı operasyonlara başlamış, inlerine girerek bu kan emicileri hendeklere gömmüştür. Ordu - millet birlikteliği ile yürütülen bu başarılı operasyonlar sonrasında Diyarbakır’daki annelerimiz ve babalarımız HDP/PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için nöbet tutarak PKK’nın ikna yöntemiyle de erimesini sağlamışlardır. Emperyalizm, her devirde yaralar almış ve cepheler kaybetmiştir. Kahraman Mehmetçiğimizin verdiği mücadeleler sürerken bu uğurda vatanı için canını veren şehitlerimiz de olmuştur. Tüm bu koşullarda, Türk milleti bağımsızlığı için bu çetin mücadeleleri verirken PKK’lı teröristlerin İzmir Adliye’sini hedef aldıkları canlı bomba eylemini engellerken şehit düşen Fethi Sekin de hafızalarda yer etmişti. Fakat, Fethi Sekinlerin memleketinde, İzmir Barosu akla mantığa sığmayan faaliyetler yapmakta, bölücülere kol kanat gererek şehitlerimizim kemiklerini sızlatmaktadır. Gelin hep beraber bu baronun emperyalizm beslemesi teröristlere nasıl kol kanat gerdiğine bakalım.

HUKUK ANLAYIŞINIZ PKK'YA DESTEK Mİ?

İzmir Barosu, HDP grup başkanvekili Meral Danış Beştaş ile 22 Nisan 2020 tarihinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi halktan büyük tepki topladı. Çünkü, PKK’nın siyasi kolu HDP ile söyleşi yapmaları akıllara Fethi Sekin’in İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017'de PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düştüğünü getirdi. Fethi Sekin eğer o PKK'lıları püskürtmeseydi, İzmir Barosu avukatları da bu terör eyleminden nasiplerini alacaklardı. Ama Fethi Sekin’in koruduğu o gün canını vererek koruduğu o avukatlar, bu gün PKK destekçileri ile birleşiyor. İşte bu yüzden halktan tepki alıyorlar. Bu söyleşi bir ilk değil. İzmir Barosunun daha önce de buna benzer olayları var.

1) 14 Aralık 2019'da “İnsan Hakları Adalet ve Barış Paneli” düzenliyorlar. Bu panele PKK/KCK üyeliğinden ceza almış Şebnem Korur Fincancı ve HDP Milletvekili Mithat Sancar da katılıyor. Sözde “Barış Paneline” insanları öldüren terör örgütü PKK üyeliğinden ceza almış bir kişinin katılımcı olması İzmir Barosunun bu faaliyetinin bir tesadüf eseri gerçekleşmediğini gözler önüne seriyor.

2) İzmir Barosu, Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından yayınladıkları mesajda, demokratik bir yaşamın ancak ve ancak barış ortamında kurulabileceğini anımsatarak, siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyor. Yani barış kisvesi altında, biz barıştan yanayız diyerek teröristlere kurşun sıkılmasını istemiyorlar. Fakat teröristler kahraman Mehmetçiğimizi çarşı izninde, öğretmenlerimizi, sivilleri, işçileri, çiftçileri öldürürken aynı duyarlılığı İzmir Barosu’ndan göremiyoruz. Bu durumda Barış Pınarı harekatına karşı çıkmalarının sebebi de ortaya çıkıyor.

3) Yine İzmir Barosu, şehitlerimiz için bir baş sağlığı mesajı yayınlıyor. Ancak mesajda PKK'nın P’si yok. Açıkça, şehitlerimizin neden ve kimler tarafından şehit edildiği saklanmaya çalışılıyor.

4) DHKP-C bağlantılı Grup Yorum’a destek mesajları yollayıp, maddi destek için konser yapmaya kalkıyorlar. DHKP-C’nin örgüt içi cinayetleri olan ölüm oruçlarına her fırsatta destek oluyorlar. Örneğin, DHKP-C bağlantıları sebebiyle tutuklanan iki avukatın ölüm orucuna destek veriyorlar.

5) Yaşanan onlarca orman yangınından söz ederken yine kimin yaktığını söz konusu yapmıyorlar. Üstelik, PKK bu yangınları üstlenmişken dahi.

6) PKK'ya yardım eden, tüm imkanlarını PKK için seferber eden, halkın parasını teröristlere akıtan belediyelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar.

7) Osman Kavala gibi “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan cezaevinde olan FETÖ bağlantılı kişilere her zaman için desteklerini belirtmekten geri durmuyorlar.

VATANSEVER TÜRK MİLLETİ BU YANLIŞA İZİN VERMEZ!

İzmir Barosu’nun bu tür yaklaşımları görüldüğü gibi hep var. Bu yaklaşımların gayri ihtiyarı, saflıktan, bilinçsizlikten, yanlışlıkla yapılmadığı açık. Bu faaliyetler bir siyasi tercih sonucu gerçekleştiriliyor. Bu tercih, emperyalizm destekli PKK’nın kurucusu Apo’nun “HDP benim en büyük projem” dediği partiyle aynı aşa kaşık uzatmaya, yani Fethi Sekinlerin şehit düşmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölmek, parçalamak tercihidir. İzmir Barosu yönetimi ve ilişkisi olan avukatlar yargılanmalı, Baro’nun bir an önce teröre destek veren mensuplardan temizlenmesi gerekmektedir. Atatürkçü, vatansever gençler olarak İzmir Barosu’nu birliğimizi tehlike atan bu faaliyetlerinden dolayı uyarıyor, İzmir’in vatansever avukatlarını bu yanlışa karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

KAYNAKÇA
1) https://veryansintv.com/izmir-barosu-23-nisani-hdp-ile-anacak-fethi-sekinden-utanin/
2) https://aydinlik.com.tr/haber/izmir-barosu-yonetiminde-yok-yok-hdp-lisi-chd-lisi-ohp-lisi-206380
3) https://www.sabah.com.tr/gundem/2019/10/12/izmir-barosundan-skandal-cagri-pkkya-boyle-destek-oldular
4) https://www.izmirbarosu.org.tr/HaberDetay/1867/basina-ve-kamuoyuna
5) https://www.izmirbarosu.org.tr/haberdetay.aspx?id=1692
6) https://www.izmirbarosu.org.tr/HaberDetay/1834/insan-haklari-adalet-ve-baris-paneli-duzenledi
7) https://www.izmirbarosu.org.tr/HaberDetay/1855/kayyum-degil-halk-iradesi-atama-degil-secim

Sezgin Zevkibol
TLB İzmir İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler