Nutuk'un Işığında Ermeni Soykırımı Yalanı

Bu topraklarda Mustafa Kemaller bitmez. Mustafa Kemaller oldukça da bu topraklarda Emperyalizmin borusu ötmez!

Nutuk'un Işığında Ermeni Soykırımı Yalanı

1915 olaylarının yıl dönümünden bir gün önce, 23 Nisan'da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen ilk telefon görüşmesinde de bu konu gündeme geldi.

Amerikan medyası ve Reuters haber ajansına göre bu görüşmede Biden, 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıyacağını söyleyerek hücum borusunu çaldı.

Peki Atatürk bu gibi iddialar karşısında acaba ne söylemişti?
“Şüphe etmemek gerekirdi ki, Ermeni kıtali konusundaki sözler, gerçeğe uygun değildir. Aksine, güney bölgelerinde, yabancı kuvvetler tarafından silahlandırılan Ermeniler, gördükleri koruyuculuktan cesaret alarak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmaktaydılar. İntikam düşüncesiyle her tarafta insafsız bir şekilde öldürme ve yok etme siyaseti gütmekteydiler. Maraş’taki feci olay bu yüzden çıkmıştı. Yabancı kuvvetlerle birleşen Ermeniler, top ve ağır makineli tüfeklerle Maraş gibi eski bir Müslüman şehrini yerle bir etmişlerdi. Binlerce çaresiz ve suçsuz ana ve çocukları işkenceyle öldürmüşlerdi. Tarihte bir benzeri görülmemiş olan bu vahşeti yapan Ermenilerdi. Müslümanlar yalnız namuslarını ve canlarını korumak için karşı koymuş ve kendilerini savunmuşlardı. Yirmi gün süren Maraş soykırımında, Müslümanlarla birlikte şehirde kalan Amerikalıların, bu olay hakkında İstanbul’daki temsilciliklerine çektikleri telgraf, bu faciayı yaratanları, yalanlanamayacak bir şekilde ortaya koymaktaydı. Adana ili içindeki Müslümanlar, tepeden tırnağa kadar silahlandırılan Ermenilerin süngülerinin baskısı altında her dakika öldürülmek tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyorlardı. Canlarının ve bağımsızlıklarının korunmasından başka bir şey istemeyen Müslümanlara karşı uygulanan bu zulüm ve yok etme politikası, uygar dünyanın dikkatini çekecek ve onları insafa getirecek nitelikteyken, aksinin yapıldığını iddia ederek ondan vazgeçilmesini isteme gibi bir teklif nasıl ciddi olarak kabul edilebilirdi?” (Atatürk’ün CHP’nin İkinci Kurultayında, 20-25 Ekim 1927 tarihlerinde okuduğu Büyük Nutuk)

Savaşlarda kayıplar verilir. Fakat soykırım iddiası hangi tarafta daha çok kayıp verildiği ile ölçülemez. Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini soykırımcı ilan etmeye çalışan emperyalistlere ve maşalarına bir kez daha sesleniyoruz. Soykırım yapmadık vatan savunduk!

Mustafa Kemal mi? Biden mı?
Peki tüm bunlar olurken, AİHM tarafından ‘’SOYKIRIM YOK’’ sonuçlu kapı gibi dava sonuçları dururken ülkemize yapılan bu karalamalara kimler nerede ne yapıyor?
Yukarıda okumuş olduğumuz Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP(!) ne yapıyor?

Canan Kaftancıoğlu 24 Nisan 2012 yılında sosyal medyadan ‘’Katledilen Ermeni Vatandaşlarımızı’’ anmak için Taksim’de eylem çağrısı yapmıştı. 

Peki yoldaşı HDP? Ya onlar neler diyor?

HDP Merkez Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada ‘’ "24 Nisan 1915 günü, İttihat ve Terakki Cemiyetinin örgütü Teşkilat-ı Mahsusa tarafından 250 Ermeni aydın ve siyasetçi evlerinden alınarak zorla sürgüne gönderildi ve katledildi.’’ İfadelerini kullandı. Sanki Ermeni çeteleri Türk köylerini yakmıyormuş, bize saldırmıyormuş da, biz onları evlerinden alıp masumları vurmuşuz. Sanki Anadolu onların topraklarıymış, biz buraya zorla el koymuşuz gibi. Yetmezmiş gibi Türk Devletine ve Milletine ‘’Ermeni Soykırımı ile Yüzleşin.’’ Açıklamalarında bulundular.

Bu devlet ve millet Sözde Ermeni Soykırımı ile yıllar önce Perinçek İsviçre davalarında yüzleşti. Esas siz bu yalanla yüzleşin. Muhalefetin Erdoğan karşıtlığı gözünü öyle döndürmüş ki, Türkiye'ye soykırım lekesi sürmek isteyenlerle aynı çizgiye gelmiş, PKK’nın siyasi ayağı HDP ile birlikte ‘’Türkiye soykırımla yüzleşmelidir. beyanları ile Türk Milletini Emperyalistlerin uşaklarına peşkeş çektirme gayretinde bulunuyorlar.
Siz kimin tarafındasınız? Hangi Cumhuriyetin, Hangi Halkın?
Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla, ülkemizde bomba patlatanlarla el ele verip Türkiye’ye soykırım suçlaması yapma hakkını ve aklını kim veriyor? Soykırım yoktur diye bilecek ne cesaretleri, ne iradeleri kalmış durumda. Her olayda basın açıklaması düzenleyenler, bugün ülkemize soykırım suçlaması atılırken neden üç maymun oynuyorlar. Bu topraklarda Mustafa Kemaller bitmez. Mustafa Kemaller oldukça da bu topraklarda Emperyalizmin borusu ötmez!

Şimdi soykırım yalanına sessiz kalanlar, sizlere soruyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ettiği mücadeleye ve bizlere bıraktığı Nutuk’a mı inanıyorsunuz?
Yoksa Biden’a mı?
Seçim sizlerin.

Engin Kandemir
TLB Ankara İl Sekreteri

Tarih:
Diğer Haberler