Uzun Soluklu Yolculuğun Kesilmeyen İlk Soluğu: TLB

Türkiye Liseliler Birliği kurulduğu ilk günden bu yana geleceği yetiştirmektedir. Gelecek geleceğini kurmaktadır.

Uzun Soluklu Yolculuğun Kesilmeyen İlk Soluğu: TLB

68’in devrimci mirası Devrimci Liseliler Birliği’nden, 2006 yılında Türkiye Gençlik Birliği’yle birlikte kurulan TGB Liseli’ye ve en son 19 Ekim 2013 yılında kurulan Türkiye Liseliler Birliği’ne kadar liselilerin uzun soluklu mücadelesini TGB’nin 15. yılında kısaca hatırlatalım.


TGB’yle Atılan İlk Adım: TGB Liseli

TGB Liseli bugün 15.yılını kutladığımız Türkiye Gençlik Birliği’nin liseli kolu olarak çalışmalar yapmıştır. Kurulduğu ilk andan bu yana FETÖ ve PKK ile mücadelenin liselerdeki öncüsü olmuştur. 

FETÖ’nün YGS şifrelemelerine karşı Türkiye’nin dört bir yanında eylemler yaptık, FETÖ’nün devşirme merkezi olan FEM dershanelerini işgal ettik.

TGB’li liseliler olarak müfredattaki Cumhuriyet Devrimlerinin kazanımlarının tahrip edilmesi ve eğitimin gericileştirilmesine karşı yürüyüşler düzenledik.

Tarikat yurtlarının ve okullarının kamulaştırılması için kampanyalar yürüttük.

Milli bayramlarımızın yasaklandığı dönemlerde on binlerce liseliyi meydanlara topladık. 

Silivri duvarlarını yıkan, tertipleri çökerten mücadelelerde liseliler en önde yer aldı.


Geleceğin Geleceği: Türkiye Liseliler Birliği

 “10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür” diyerek kuruluşumuzun hemen ardından Anıtkabir’e yürüdük. Atatürk’ün mirasına yaslanan gençlik Ata’sı ile buluştu.

Samsun’dan Ankara’ya 300 liseliyle Mustafa Kemal yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüzü Soma’da hayatını kaybeden 301 madencimize armağan ettik.

Liseliler gerici müfredatlara karşı kendi müfredatını yazar dedik ve onlarca ilden yüzlerce liseliyle Laik, Bilimsel, Milli Eğitim Kurultayı gerçekleştirdik. 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun yayınladığı taslaklarda Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızdan hiç bahsetmemesine karşı “Atatürk’ü Tarih Kitaplarından Sildirmeyiz” diyerek büyük bir imza kampanyası başlattık ve başarı sağladık. 

Ders kitaplarındaki niteliksiz tarih bilgilerine karşı kendi okullarımızı kurarak milli değerlerimizi liselilere aktardık. Atatürkçülük Okulları ile beraber yüzlerce öğrenciyle dersler gerçekleştirdik.


Andımızın Işığında, Gençliğe Hitabe’nin Yolunda

Küçüklükten itibaren milli bilincimizin oluşmasını sağlayan Andımız kaldırıldı. Buna sessiz kalmadık ve binlerce liseliyle meydanlarda andımızı okuduk.

Uyuşturucuya ve uyuşmaya karşı liseliler olarak harekete geçtik. Yaşa Kampanyasıyla beraber bize dayatılan bağımlılıkları yıktık.

Evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerine evlat olduk. HDP İl başkanlığı önünde yaptıkları haklı mücadelede hep yanlarındaydık.


Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir

Sıra arkadaşlarımızı şehit eden, dağlara kaçıran PKK’nın yasal uzantısı HDP’nin kapatılması için yüzlerce lisede ve onlarca merkezde çalışmalar başlattık. Basın açıklamaları ve imza kampanyasıyla Erenler Yaşasın HDP Kapatılsın eylemleri yaptık.

Mavi Vatanımızı tehdit edenlerin karşısına dikildik. Geleceğimizin güvencesi olan Mavi Vatan için ülkemizin pek çok yerinde imza topladık, bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirdik.

Eğitimdeki eşitsizliklere karşı Gelecek Köprüsü kurduk. Silvan’daki Şırnak’taki kardeşlerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşıladık.


Her Şart Altında Mücadele

Salgın koşullarına rağmen durmadık. Liseliler Soruyor söyleşileri, eğitim faaliyetleri, gündem buluşmaları gerçekleştirerek kendimizi geliştirdik.

Boğaziçi Ünivesitesi’ndeki olaylara karşı 792 Liseden ortak çağrı yaparak teröre karşı birleşme çağrısı yaptık.

Üreten bir gençlik için Türkiye’nin en uzun soluklu liseli yayınlarını çıkardık. Liseli Gazetesi, TaLeBe Dergisi gibi yayınlarda yüzlerce arkadaşımız yazdı, çizdi ve üretti.

Bu satırlara sığdıramadığımız daha onlarca faaliyet ve eylemlerin yaratıcısı olan Türkiye Liseliler Birliği kurulduğu ilk günden bu yana geleceği yetiştirmektedir. Gelecek geleceğini kurmaktadır.

DERLEYEN:
Doğa Dursun
TLB Genel Sekreteri

Tarih:
Diğer Haberler