YARINLARIN UMUDU KIZILTEPE

TLB Antalya İl Başkanı Ali Onur Eryiğit yazdı.

YARINLARIN UMUDU KIZILTEPE

“Uyuşturucuya Karşı Harekete Geç" kampanyamız başladığı andan itibaren arkadaşlarımla birlikte çok heyecanlanmıştık. Kızıltepe Spor Lisesi diğer liselere nazaran daha az imkana sahip, ancak daha başarılı bir lise. Oradaki gençler sporla, sanatla, bilimle olmazlarsa uyuşturucunun ve terörün pençesinde olurlar. Onlar büyük bir irade ile daha zor şartlar altında daha büyük başarılar elde edebiliyorlar. Bütün imkansızlıkların içerisinde yaptıkları dereceler, kazandıkları başarılar oradaki arkadaşlarımızın mücadeleci ruhundan kaynaklanıyor. Bizler de aynı mücadeleci ruh ile başarılarına katkıda bulunmak için kollarımızı sıvadık ve Gelecek Köprüsünü kardeşliğimizle, kader ortaklığı ile kurduk. Aydın’daki liseli arkadaşlarımız futbol topu için kumbara yaptılar, İstanbul’daki arkadaşlarımız satranç takımı için harçlıklarını bir araya getirdiler, Ankara’da girmedik okul, Adana’da girmedik kulüp bırakmadık. Geleceğin geleceği TLB olarak yarının olimpiyat şampiyonlarına antrenman malzemesi, yarının milli takım oyuncusuna futbol, voleybol topu, forma götürmek gurur vericiydi. Götürdüklerimizin yanında aldığımız da birçok şey oldu. Siteme karşı mücadele etmenin mutluluğunu, arkadaşlığı, Türk gençliğinin birleştirici gücünü bir kez daha aldık oradan. Başta bu yolculuğa katkı sunan, emek veren herkese buradan teşekkür etmek isterim.


Gelecek Köprüsünde Kardeşlik Yolculuğu

Büyük bir istekle beklediğimiz zaman sonunda gelip çatmıştı. Farklı şehirlerden birkaç arkadaşla beraber Ankara'da toplandık. Hep birlikte malzemelerimizi toparladık, koliledik ve yola çıktık. Yolculuk oyunlarla, şarkılarla, türkülerle sürüyordu, zaten bunların olmadığı bir TaLeBe yolculuğu olamazdı. Otobüsteki eğlenceden sonra bol bol uyuduk ve dinlendik. Çünkü Mardin'de enerjiye ihtiyacımız olacaktı.
Sabaha doğru Bereketli Hilal'e girdikçe Güneydoğunun ne kadar güzel olduğunu anlamıştık. Yemyeşil ovalar, burnu gök kubbeyi aşan ulu dağlar, medeniyetlerin bıraktığı harika izler ve insanımız. Çok güzeldi... Haberlerden aklımıza kazılan terör, patlamalar, hendekler artık yoktu. Artık masum insanlarımızın ölüm tehlikesi kalmamıştı. Mehmetçik PKK'yı ezdikçe oradaki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz daha rahat nefes alır hale gelmişlerdi. Tüm gelişmelere rağmen maalesef ki ülkemizin batısı ile doğusu arasında hala birçok alanda açık olduğunu gördük. Biz de bu açığı kapatmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.
Mardin’e girince büyük bir heyecan, okula yaklaştıkça yüzümüzü büyük bir gülümseme kaplamıştı. Sanki uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızı görecektik. Nitekim öyle de oldu. Arabadan inip Müdürümüz Mesut öğretmenin odasına yürürken arkadaşlarımızla sohbete başlamıştık. Tanıştığımız arkadaşlardan herbirinin bir hikayesi vardı. Bu hikayelerden en çok dikkatimi çeken Suriye’den gelen Sirvan arkadaşımızın hikayesiydi. Suriye’deki savaştan kaçmış ve savaş gibi bir yıkımdan sonra spor yapmayı, okumayı çok istemişti. Bunun için spor lisesi seçmelerine sıkı hazırlanmış fakat ilk seçmeye katılamadığı için liseye alınmamıştı. O, yılmadan azimle çalışmasına devam etti, lise seçmelerini ertesi yıl kazandı. Bugünse okuluna ve şehrine onlarca madalya kazandırıyor. Sirvan gelecekte ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için de çok istekli. Sirvan arkadaş sadece uyuşmaya karşı değil, savrulmaya, savaşa ve teröre karşı da çözümün spor, sanat, bilim olduğunu düşünüyor. Güzel sohbetlerden sonra spor salonuna indiğimizde ise daha büyük bir kucaklama bizleri bekliyordu. Geleceğin şampiyonları dolu bir salon… Ve dahası onların da bizim de gözlerimiz parlıyordu. Sanki kırk yıldır tanışıyormuşuz gibi edilen sohbetlerin içerisinde ailelerimizden, hayallerimizden, en önemlisi ülkemiz için verdiğimiz mücadelemizden bahsediyorduk. Bir salon dolusu genç vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluğumuzun farkındaydık.

Gücümüz Birliğimizden Gelir

1980'lerde alevlendirilen sağcı solcu kavgası, “Kürt sorunu” söylemi ve 90'lara uzanan işkenceler Türk milletini bölmek ve ülkemizi iç savaşa sürüklemek için yapılan hamlelerdi. Amerikan emperyalizmi Güneydoğumuzu vatanımızdan hep ayrı düşürmeye, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştı. Ancak bugün Türk milleti, Amerikan emperyalizminin bu oyunlarını suya düşürmüştür. Ne devletimizin içerisinde Güneydoğumuzu vatan topraklarından kopartmaya çalışan bir GLADYO filizlenebiliyor ne de PKK, HDP maskesiyle sıra arkadaşlarımızı dağa kaçırabiliyor. Ülkemizin doğusu terörden temizlendikçe yatırım ve istihdam artıyor. Ülkemiz bölmeye çalıştıkları yerden birleşiyor. Biz hep Türkiye Liseliler Birliği için “Gücümüz birliğimizden gelir.” deriz. Bugün Türkiye’nin gücü doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine milletimizin birliğinden geçecek. Uyuşmaya, Uyuşturucuya karşı olarak başlattığımız kampanyamız sadece kampanya olarak kalmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından Mardin’e uzanan bir kardeşlik köprüsünün de inşası tamamlanmış oldu.

 

Ali Onur Eryiğit
TLB Antalya İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler